Nu sunt probleme cu banii la Casa Națională de Pensii, este mesajul subliniat de Daniel Baciu. 

„Avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice", a declarat șeful instituției.

Citește și: VIDEO. Creșterea pensiilor din 2024, discutată de premierul Ciolacu la Bruxelles. Ce s-a stabilit

Lumea trebuie să știe că există bani, a adăugat Daniel Baciu, și că românii "vor primi pensiile la timp înainte de Sărbători", așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru.

"Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a mai plăti pensiile", a explicat șeful Casei Naționale de Pensii, potrivit Cancan.ro.

Când vor intra pensiile în noiembrie și decembrie 2023

Pensionarii au primit o veste bună de la premierul Marcel Ciolacu, care a anunțat că, de la 1 ianuarie, toate pensiile se măresc cu indicele de inflație, mai exact cu 13,5%. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Președintele Casei de Pensii a dat asigurări că pensionarii vor primi banii la timp în ultimele două luni din acest an. 

Pentru jumătate dintre cei 5 milioane de pensionari, banii vor intra automat pe card fără nicio zi de întârziere, a explicat Daniel Baciu.

Pentru cei care își primesc pensiile prin Poșta Română, plățile se fac la timp, în ciuda unor zile libere la începutul lunii decembrie.

"În primul rând trebuie să precizez că noi facem viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci începând din 20 noiembrie. Faptul că vor exista câteva zile libere la finele lui noiembrie și început de decembrie nu ne afectează, fiindcă noi asiguram fluxul normal. Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș. Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o" a precizat șeful Casei de pensii.

Când vor intra pensiile în noiembrie și decembrie 2023

Când vor intra pensiile în noiembrie și decembrie 2023

Care este data la care se plătesc pensiile

Potrivit unui anunț făcut de autorități,  plata pensiei pe card  se face în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În noiembrie, data de 12 cade într-o zi de duminică, deci este posibil ca unele plăți să se facă în contul curent sau în contul de card pe 10 noiembrie sau luni, 13 noiembrie 2023.

În decembrie, ziua de 12 cade într-o marți, deci nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

Plata pensiilor livrate prin Poșta Română se va face  în intervalul 1- 15 noiembrie, respectiv 1-15 decembrie,  la domiciliul fiecărui pensionar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si