Război Israel-Hamas. Familiile celor luați ostatici critică dur Guvernul pentru că nu face nimic pentru a-i recupera. În Fâșia Gaza, disperarea i-a împins pe oameni să spargă depozitele ONU unde sunt ținute alimente și să ia tot ceea ce au găsit.

O nouă zi, un nou dezastru pentru cetățenii din Gaza. Frica și panica în care trăiesc de la începutul războiului i-au făcut să recurgă la gesturi pe care nu s-au gândit vreodată că le vor face.

Palestinienii își strigă neputința. Frica și panica i-au împins la gesturi la care nu s-au gândit vreodată că le vor face. „Aveam nevoie de ajutoare şi nu am fi făcut asta dacă nu eram la nevoie”

Palestinienii își strigă neputința. Frica și panica i-au împins la gesturi la care nu s-au gândit vreodată că le vor face. „Aveam nevoie de ajutoare şi nu am fi făcut asta dacă nu eram la nevoie”

Noi atacuri în Gaza. Familiile ostaticilor își strigă disperarea

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a făcut câteva declarații ieri cu privire la situația războiului: „ "Războiul din Fâşia Gaza va fi lung şi dificil, dar suntem pregătiţi. Acesta este al doilea război pentru independenţă. Vom lupta pentru pământul nostru şi nu vom da înapoi”.

Imediat după declarațiile oficialului, noi lupte au început. Palestinienii din Gaza au fost sfătuiți să plece spre sud.

„Progresăm conform planului în etapele războiului, extindem treptat activitatea la sol și sfera forțelor noastre în Fâșia Gaza”, a spus purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

Citește și: Ziua 24 război Israel-Hamas: Israelul a lovit ținte în Siria și Liban. 33 de camioane cu ajutoare au ajuns în Gaza

Nemulțumirea israelienilor este că statul nu îi ajută să recupereze cetățenii care au fost luați ostatici și că Guvernul nu le-a oferit nicio garanție că persoanele dragi nu vor fi omorâte de grupăruile Hamas.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Trebuie să vă spun că efortul de a-i elibera nu numai că nu s-a oprit, ci continuă la un nivel mult mai ridicat. Vom încerca şi vom epuiza fiecare încercare de a-i aduce acasă”, a mai spus premierul israelian.

Citește și: Soția românului răpit de teroriștii Hamas a venit în România să ceară ajutor Guvernului pentru eliberarea lui: "Nu mai știu nimic de soțul meu de pe 7 octombrie"

Civilii din Fâșia Gaza își numără pierderile în urma atacurilor trupelor israeliene. Bilanțul persoanelor decedate a crescut la peste 8.000, iar 20.000 de oameni sunt răniţi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii controlat de Hamas.  

Cei care și-au pierdut viețile au început să fie înmormântați în locurile deja ocupate. Multe cadavre se află în continuare printre clădirile bombardate de Israel. În încercarea de a-i găsi pe cei morți apropiații, rudele și prietenii sapă chiar și cu mâinile goale și speranța lor revine atunci când găsesc o urmă de viață.

Repede! Fata este în viaţă! Fata este în viaţă, omule!”

Citește și: Casa unui terorist Hamas a fost demolată. În timpul operațiunii, au fost aruncate proiectile spre forțele de securitate israeliene

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Printre ținte se numără și o moschee unde se refugiau sute de oameni. Casele din apropiere au ajuns să fie doar grămezi de moloz.

"Avem morţi, avem răniți, este o suferință reală pentru palestinienii care au fugit în aceste case sigure pentru a se salva cumva. Dar nu există niciun loc sigur în Fâșia Gaza."

Disperarea i-a împins pe palestinieni să spargă depozitele ONU de unde au luat făină, apă și alte alimente.

Citește și: ”Mi-a fost dor de tine”- Moment emoționant între un rezervist al armatei israeliene și fiul său. Cei doi s-au îmbrățisat și alintat clipe în șir

Este total nedrept! Copiii noştri nu pot dormi din cauza foamei şi a setei. Am făcut apel la lume, dar toate puterile internaţionale sunt împotriva noastră. Aveam nevoie de ajutoare şi nu am fi făcut asta dacă nu eram la nevoie."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si