Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, alături de procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au descins la o locuință din localitatea Băuțar, județul Caraș Severin, unde au găsit trei culturi și 117 kilograme de muguri uscați de canabis.

Persoanele bănuite de fapta săvârșită vor fi duse la audieri, la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial Timișoara.

Sute de kilograme de canabis și trei culturi într-o localitate din Caraș-Severin

Autoritățile au percheziționat domiciliul a două persoane bănuite de înființarea a trei culturi de canabis, întinse pe o suprafață de 600 de metri pătrați.

Citește și: FOTO/VIDEO- Rețea de traficanți de droguri români și străini, destructurată în Timișoara. 15 tineri, dintre care și studenți tunisieni la Medicină, au fost reținuți de DIICOT

Astfel, polițiștii au descoperit și confiscat 100 de plante mature, cu înălțimi între 2 și 4 metri, având un total de peste 500 de kilograme de masă verde și 117 kilograme de muguri uscați. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Muguri de canabis descoperiți la Băuțar, Caraș-Severin

Muguri de canabis descoperiți la Băuțar, Caraș-Severin

[Sursa foto: Poliția Română/ DIICOT]

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 100 de plante mature, cu dimensiuni între 2 și 4 metri, reprezentând peste 500 de kilograme de masă verde de canabis și 117 kilograme de muguri (masă uscată)”, au explicat autoritățile.

Ulterior descoperirilor făcute, persoanele bănuite au fost reținute, iar audierile urmează să se desfășoare la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial Timișoara.

Dosar penal deschis pentru mai multe infracțiuni

În urma acțiunilor, cercetările sunt continuate, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru mai multe infracțiuni, precum: cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

Citește și: VIDEO: Tânăr de 20 de ani, prins cu droguri la examenul auto. El i-a dat din greșeală polițistului un pliculeţ cu un praf alb

„Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept”, au mai transmis autoritățile.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Culturi de canabis descoperite la Băuțar, Caraș-Severin

Culturi de canabis descoperite la Băuțar, Caraș-Severin

[Sursa foto: Poliția Română/ DIICOT]

Activitățile au avut ca sprijin jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai transmis polițiștii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si