Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis miercuri unui înalt oficial militar chinez că Moscova și Beijingul ar trebui să-și extindă cooperarea militară.

Este vorba, în primul rând, despre sateliții militari și alte tehnologii înalte de apărare, potrivit The Moscow Times.

Citește și: Maia Sandu, în război deschis cu oamenii lui Putin. A fost atacată sub centură de la Kremlin: "Este o rușine pentru poporul moldovean"

Declarația liderului de la Kremlin a semnalat legături din ce în ce mai strânse de apărare între aliați.

Vladimir Putin, planuri militare comune cu China

Putin a vorbit în fața camerelor de filmat la începutul întâlnirii sale cu generalul Zhang Youxia, care este oficialul militar de rangul doi al Chinei și vicepreședintele Comisiei Militare Centrale de la Beijing.

Liderul rus a subliniat importanța dezvoltării legăturilor militare mai strânse, menționând că cooperarea în sferele high-tech are prioritate în această perioadă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Mă refer la colaborarea în spațiu, inclusiv sateliți pe orbită înaltă și noi tipuri posibile de arme care vor asigura securitatea strategică atât a Rusiei, cât și a Republicii Populare Chineze”, a spus Putin fără a intra în detalii.

Al doilea om din Armata Chinei, vizită la Kremlin

Rusia și China, o alianță cvasi-militară 

Liderul de la Moscova a subliniat că, deși „Rusia și China nu construiesc alianțe militare bazate pe modelele Războiului Rece”, cooperarea lor este un „factor serios în stabilizarea situației internaționale”.

Beijingul a declarat anul trecut că are o prietenie „fără limite” cu Rusia. China a denunțat sancțiunile occidentale împotriva Moscovei și a acuzat NATO și Statele Unite că au provocat acțiunea militară a Rusiei în Ucraina.

Citește și: Alertă. Vladimir Putin a retras Rusia din tratatul de interzicere a testelor nucleare

Rusia, la rândul său, și-a exprimat continuu sprijinul pentru Beijing în problemele legate de Taiwan.

Președintele chinez Xi Jinping a vizitat Moscova în martie pentru a consolida legăturile, iar Putin a călătorit luna trecută la Beijing pentru un summit economic internațional.

Kremlinul, noi amenințări legate de armele nucleare

Kremlinul a avertizat din nou, miercuri, cu privire la riscul ca arme nucleare, chimice și biologice să fie folosite în timpul războiului.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Consecința firească a politicilor distructive ale Statelor Unite este deteriorarea securității globale”, a declarat Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei și un apropiat al lui Putin, potrivit agenției de presă de stat Tass.

Citește și: Ceasul Apocalipsei nu va ajunge la ora 12 fix, spun experții în fizică atomică. Motivul este înfricoșător

„Riscul ca arme nucleare, chimice și biologice să fie folosite este în creștere. Regimul internațional de control al armelor a fost subminat”, a insistat Patrușev, conform The Independent .  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si