În cadrul atelierului de gastronomie turcească organizat săptămâna aceasta, Institutul a prezentat bucătăria unică a Anatoliei folosind ingredientele tradiționale. Atelierul a fost găzduit de distinsa soție a Ambasadorului Republicii Türkiye la București Dr. Aslı Altan și directorul Instititului Yunus Emre din România dl. Mustafa Yıldız și a adus laolaltă ambasadorii și distinsele soții ale acestora. Participanții la atelier au pregătit meniul zilei împreună cu Chef Remziye Asan într-o atmosferă prietenoasă.

Bucătarul a prezentat întâi ingredientele şi modul de preparare a supei Ezogelin, iar apoi sub atenta sa supraveghere participanții au început prepararea acesteia. Una dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria palatului otoman, Hünkâr Beğendi (mâncarea preferată a sultanului) și Ezme (salată turcească de roșii tocate) au fost de asemenea prezentate și gătite de participanți.

Institutul Yunus Emre a adus laolaltă ambasadele din România în bucătăria turcească

În cadrul atelierului, care a fost susținut de Chef Remziye Asan, participanții nu și-au putut ascunde admirația pentru istoria preparatelor, pregătirea lor și varietatea ingredientelor folosite. În timp ce mirosurile mesei au umplut bucătăria, participanților le-au fost servite cafea și ceai turcesc. Ultimul preparat al acestui atelier a fost bine cunoscutul și deliciosul Sütlaç (orez cu lapte), un desert specific bucătăriei palatului otoman și pregătit în special în luna Ramadan. Sub îndrumarea bucătarului participanții la atelier au preparat și au ornat acest delicios desert.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Institutul Yunus Emre a organizat la București atelierul de gastronomie turcească. Participanții au învățat să gătească preparate tradiționale renumite în întreaga lume

Soția Ambasadorului Republicii Türkiye Dr. Aslı Altan și Directorul Institutului Yunus Emre din România dl.

Mustafa Yıldız le-au oferit participanților informații prețioase despre bucatele pregătite în cadrul atelierului, menționând și povestea fiecărui preparat în parte.

Prin tehnica zero deșeuri din bucătăria turcească se contribuie la durabilitate prin transformarea fiecărei bucăți de mâncare rămase într-un produs complet diferit. De asemenea cunoașterea proprietăților mâncărurilor turcești și consumarea lor în consecință oferă caracteristica de a fi o sursă de vindecare care menține echilibrul între sănătatea mentală și cea fizică. Prin acest atelier, a fost prezentată o mică parte a vastei bucătării turcești. Aceste ateliere vor continua să fie organizate la anumite intervale de timp.

Atelierul s-a desfășurat cu participarea ambasadorilor, distinselor soții ale ambasadorilor și corpului diplomatic din Ecuador, Danemarca, Colmbia, Iran, Siria, Liban, Franța, Moldova, Polonia, Portugalia, Spania, Ungaria, Irak, Italia, Venezuela și Chile și a membrelor Asociației Internaționale a Femeilor în România( IWA). Delicioasele bucate gătite în cadrul atelierului au fost savurate de toți participanții într-un cadru prietenos de discuții despre Turcia și cultura turcă. După masa copioasă, participanții la atelier au fost serviți cu ceai și cafea turcească.

Institutul Yunus Emre a adus laolaltă ambasadele din România în bucătăria turcească

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În cadrul atelierului cursanţii au aflat care sunt mâncărurile tradiţionale ale bucătăriei anatoliene, ingredientele regionale şi cultura alimentară anatoliană. Toți cursanții au primit diplome de participare.

Citește și: Institutul "Yunus Emre" – Sufletul Turciei din Bucureşti

Evenimentele dedicate diplomaţiei culinare organizate de Institutul Yunus Emre în lume

Institutul Yunus Emre are ca scop principal promovarea moştenirii culturale a Turciei pe tot mapamondul. Prin numeroasele activităţi dedicate bucătăriei turceşti Institutul prezintă gusturile tradiţionale anatoliene în toate colţurile lumii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si