"Suntem aproape de a ajunge la un acord de armistițiu". Sunt cuvintele rostite de liderul grupării teroriste Hamas, Ismail Haniyeh, într-o postare pe Telegram, potrivit CNN.

În aceste condiții, armistițiul dintre Hamas și Israel al însemna încheierea conflictului armat dintre cel două state. Războiul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas a ajuns la ziua 46.

Este războiul Israel-Hamas aproape de sfârșit?

În ziua 46 de război cu Israel, liderul grupării teroriste Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat că un armistițiu este posibil să se întâmple cât de curând.  

În acest moment, nu se cunosc detalii referitoare la condiții și perioada când va putea fi încheiat acest armistițiu.

"Suntem aproape de a ajunge la un acord de armistițiu", a declarat Ismail Haniyeh, potrivit CNN.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, susține declarația liderului Hamas. Kirby a declarat, referitor la armistițiul Israel-Hamas, că „se apropie de sfârșit”.

Citește și: EXCLUSIV- Mărturiile emoționante făcute de o româncă din Israel, care a văzut cu ochii ei de ce sunt în stare teroriștii: ”Sunt violenți și sadici, au ars oameni de vii”

 Ismail Haniyeh

Ismail Haniyeh

[Sursa foto: CNN]

„Lucrăm la asta literalmente în timp real cu ambele părți. Deci, cred că este mai bine dacă nu speculez. Evident, suntem concentrați asupra cetățenilor americani despre care știm că sunt ținuți ostatici și îi vrem afară, pe toți, toți ar trebui să fie afară acum”, a declarat John Kirby, despre armistițiul Israel-Hamas, potrivit CNN.

Armistițiul anunțat de Ismail Haniyeh prevede eliberarea unor ostatici, dar și o pauză temporară a conflictului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas.

Confirmarea că un armistițiu este posibil, vine după mai multe săptămâni de negociere între Statele Unite ale Americii, Israel și Hamas. Negocierile dintre cele trei state au fost mediate de statul Qatar.

Ziua 46 de război Israel-Hamas

Războiul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas a început pe 7 octombrie 2023, în urma unui atac al grupării Hezboullah. În ziua 46 de război, peste 13.300 de persoane au fost ucise în bombardamentele israeliene împotriva Hamas. Bombardamentele Hamas asupra Israel au ucis 1.200 de persoane, potrivit aljazeera.ro.

Atac în Fâșia Gaza

Atac în Fâșia Gaza

[Sursa foto: Twitter]

Cele mai multe atacuri au avut loc în Fâșia Gaza, unde zilnic, armata israeliană continuă să evacueze civilii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si