Mioara Roman, mama Oanei și a Catincăi Roman și fosta soție a lui Petre Roman, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani, noaptea trecută. De ani buni, femeia se confrunta cu probleme grave de sănătate. 

Fosta soție a lui Petre Roman și-a petrecut ultimii ani din viață internată într-un centru de îngrijire de lux. Cine a luat decizia de a o duce la azil?

roman-mioara-azil

Citește și: A murit Mioara Roman. Fosta soție a lui Petre Roman avea 83 de ani. Mesajul transmis de fiica ei, Oana

Mioara Roman a fost suferit mai multe intervenții chirurgicale în ultimii ani de viață

În ultimii ani, Mioara Roman a suferit mai multe intervenții chirurgicale de urgență din cauza stării sale precare de sănătate. În toamna anului 2023, fosta soție a lui Petre Roman a ajuns în stare gravă la spital, fiind operată în regim de urgență. Fiica sa, Oana, a dezvăluit adevăratul motiv pentru care mama sa a ajuns pe masa de operație.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fiica cea mică a Mioarei a trecut atunci prin clipe cumplite. Chiar și atunci, Oana Roman a dezvăluit că starea de sănătate a mamei sale se îmbunătățise, dar nu atât de mult pe cât se aștepta. 

oana-si-mioara-roman-azil

Avea diverse deficiențe mari, albumina foarte mică, hemoglobina foarte mică și o escară foarte gravă care încă nu s-a vindecat nici acum. Dar cei de la centru au îngrijit-o foarte bine, am luat toate cele necesare pentru tratamentul ei foarte complex și costisitor dar au reușit să o pună pe picioare și e mult mai bine

acum”, a povestit în urma intervenției chirurgicale a mamei sale, pe Instagram, Oana Roman.

Mama Oanei Roman a fost internată într-un azil de lux. Cine a suportat cheltuielile pentru îngrijirea acesteia

Este foarte bine știut că Oana Roman a avut o relație deosebită cu mama sa, Mioara. Acestea au fost de nedespărțit chiar și atunci când fosta soție a lui Petre Roman a fost internată într-un azil de bătrâni. Fiica sa a continuat să o viziteze zi de zi, relația dintre cele două rămânând astfel una foarte puternică.

Atunci când a fost invitată la podcast-ul lui Jorge, fiica cea mică a Mioarei, Oana Roman a povestit că mama sa nu se afla în cea mai bună condiție fizică. De asemenea, aceasta a dezvăluit și adevăratul motiv pentru care mama sa a fost internată în azil.

mioara-roman-scaun-cu-rotile

"A fost cea mai bună decizie pe care puteam să o fac pentru ea din două motive: să-i prelungesc viața și să-i prelungesc viața în demnitate. (…) Din păcate, aceste degenerări cognitive sunt foarte rapide, ele avansează foarte rapid, iar știința încă nu a descoperit nicio modalitate de a le ține în loc sau de a le da înapoi. Lucrurile au evoluat rapid, din păcate. Dacă ea acum doi ani, un an și jumătate era bine, acum nu mai este același lucru.

Prima oară am fost cu ea acum un an și opt luni într-un centru ca să o evaluăm. Am mai adus-o acasă, nu a fost bine, așa că am luat decizia, după ce am discutat cu toți doctorii, cu psihiatrii, cu toată lumea, împreună cu ei am decis că varianta cea mai bună ca această degenerare să fie ținută sub control și pentru ca ea să nu se degradeze prea repede e să stea într-un loc în care să primească toate îngrijirile de care are nevoie în timp real", a dezvăluit la acea vreme Oana Roman.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: A ieșit raportul IML în cazul Alexandrei, gravida care a murit la maternitate! Care este, de fapt, cauza morții tinerei?

Mai mult, fiica cea mică a Mioarei Roman a spus că ea a fost și cea care a suportat cheltuielile pentru îngrijirea Mioarei Roman.

"Costă foarte mult, din păcate. Ea a stat într-un centru până în septembrie, care este foarte ok, unde prețurile sunt mai mici. Prețurile într-un loc bun pornesc de la 3.500- 4.000 de lei pe lună, care au totul inclus. Vorbim de cazare, mâncare, asistentă, infirmieră, doctori, activități etc. După un an și aproape jumătate, unde ea a stat și, repet, a fost foarte ok, ea a căzut și a trebuit să-i punem o proteză la șold, iar în urma procedurii acesteia a avut nevoie de un tip de recuperare pe care ei încă nu îl aveau atunci și varianta a fost să o duc într-un centru în care să existe o componentă de recuperare medicală importantă. Trăiești mai mult în demnitate. Am ales să vorbesc public, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă. Eu am reușit să schimb mentalități în țara asta. Să nu-mi spună mie cineva pe lumea asta că este OK ca un copil să schimbe scutecele părintelui. Nu e demnitate nici pentru părinte, dar nici pentru copil. Nu e demnitate", a mai spus Oana Roman în podcast-ul citat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si