Născut la Brașov, la data de 9 mai 1939, Ion Țiriac a avut parte de o copilărie frumoasă și a prins vremurile în care iernile erau lungi și zăpezile atingeau până la doi metri. Acum, iernile din România s-au schimbat și în cele mai multe zone ale țării, omătul a fost înlocuit cu ploaie.

Ajuns la onorabila vârstă de 84 de ani, celebrul sportiv a vorbit cu jurnaliștii de la Stirilekanald.ro

despre amintirile care îl leagă de Crăciun și cum erau sărbătorile în orașul natal. Ion Țiriac rememorează cu drag, ori de câte ori are ocazia, momentele pe care le-a trăit la Brașov!

Ion Țiriac, povești emoționante despre copilăria la Brașov

Ion Țiriac s-a alăturat campaniei organizată în acest an de Stirilekanald.ro și ne spune care sunt unele dintre cele mai frumoase lucruri care îl leagă de Crăciun. Sportivul își amintește cu drag de zăpezile de la Brașov și anii în care omătul ajungea până la doi metri.

Citește și: VIDEO- Sfaturile unui expert în educație financiară. Cum ne calculăm bugetul de Crăciun?

În prezent, Crăciunul petrecut la Brașov nu mai arată deloc așa și acesta este un lucru pe care l-a remarcat chiar și Ion Țiriac, tocmai de aceea ne spune că anul acesta nu se mai așteaptă la zăpadă, ci la o ploaie lungă și deasă.

"De Crăciun mă leagă cei doi metri de zăpadă care erau întotdeauna la Brașov, în timpul sărbătorilor. Acum, din păcate o să fie din nou o ploaie mare și zăpadă nu mai vine. O avem doar pe cea artificială", a mărturisit Ion Țiriac, în exclusivitate.

ion tiriac poveste craciun

Ion Țiriac povestește ce amintiri îl leagă de Crăciun, în timpul interviului pentru Știrile Kanal D

[Sursa foto: Captură YouTube]

Ion Țiriac, printre cei mai bogați români

Sportivul a reușit să strângă o avere impresionantă.

Odată ce s-a lansat în afaceri, s-a bucurat de un succes imens, iar mulți ani a ocupat și primul loc în clasamentul milionarilor din țara noastră. Pe lângă afaceri și sport, Ion Țiriac are și o mare pasiune pentru mașini.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cea mai decorată casă de sărbători, din România, este în județul Alba. Iată cum arată!

Tenismenul este bine cunoscut pentru faptul că are o colecție de peste 300 de autoturisme, unele dintre ele estimate la sume greu de imaginat.

"A început ca o idee, nu am avut niciodată, nu ca speranța, ci ideea și s-a ajuns undeva aproape de 400 de mașini în prezent", a declarat Ion Țiriac, în urmă cu câteva săptămâni.

ion tiriac

Ion Țiriac, la conferința de presa organizată în cinstea a 10 ani de Țiriac Collection

[Sursa foto: Captură YouTube]

Care este cea mai scumpă mașină pe care o deține Ion Țiriac

Sportivul a reușit, de-a lungul timpului, să achiziționeze toate modelele de autoturisme care i-au plăcut sau pe care și le-a dorit pentru expoziție. Autoturismele de epocă sunt cu siguranță o pasiune acestuia, însă nu se numără neapărat printre cele mai scumpe.

"Nu știu, serios nu știu! Mie mi s-a oferit pentru un Phantom 12 milioane de euro.(...)

Nu știu dacă voi primi o ofertă mai mare pentru o altă mașină. Eu nu știu nici de ce trebuie să fie 62.000 de milioane pentru un Ferrari, dar cineva a plătit ca acea mașină să fie a lui.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Eu nu am această megalomanie, da îmi plac mașinile, da tot ce este în serie limitată îmi place, fie Porsche, fie Ferrari", a mai explicat Ion Țiriac, la începutul acestei luni.

Ion Țiriac regretă că nu a cumpărat mașina lui James Bond

Sportivul recunoaște că are și un regret din punct de vedere al autoturismelor. În urmă cu mai mulți ani, a avut șansa să cumpere mașina lui James Bond, însă la acel moment a ezitat. Acum, valoarea bijuteriei pe patru roți s-a mărit de cinci ori, însă nu renunță la ideea de a o aduce, într-o zi, în colecție.

"Am două mașini pe care le vreau. Este vorba despre un Mercedes din `53, ușile lui se deschid așa în sus și al doilea este un Aston Martin, un DB5. Am deja un DB6, DB4, DB 2, dar nu am DB5.

Am făcut o mare greșeală, o greșeală capitală. Eu îl cunoșteam pe primul James Bond care ne-a spus că iese mașina pe care o condusese în film. Voiau cinci milioane pe ea și mi-a spus să o cumpăr: Merită pentru că după cinci ani va face 10 milioane sigur.

Nu am cumpărat-o și acum valorează 15 milioane, dar acestea sunt treburile, nu poți să le faci pe toate", a mărturisit Ion Țiriac, în timpul conferinței de presă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si