Înotătorul David Popovici s-a calificat în finala la 200 de metri liber cu cel mai bun timp, mai exact 1:42.04. Această probă de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 de metri) a avut loc vineri seara, la Otopeni, iar finala va avea loc sâmbătă, de la ora 18:06.

Declarațiile sportivului după calificarea în semifinale

El a fost urmat în clasament de doi britanici, James Guy (1 min 42 sec 66/100) şi Matthew Richards (1 min 42 sec 70/100).

După proba de 125 de metri, sportivul era al patrulea, dar a reușit într-un final să îşi depăşească toţi adversarii.

După ce s-a calificat în semifinalele de la 200 de metri liber acesta a oferit și câteva declarații.

„A fost foarte ok. Să vedem dacă mă calific în finală. Mai am semifinalele diseară. S-a simţit în regulă. Au fost nişte calificări cinstite”, a spus David Popovici.

David Popovici calificare

David Popovici a obținut vineri seară un timp de 1:42.04 la Campionatele Europene de înot în bazin scurt.

[Sursa foto: Colaj Eurosport.ro & Profimedia]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: David Popovici s-a calificat alături de colegii săi în finala probei masculine de ştafetă 4x50 m liber

De asemenea, vineri, Andrei Ungur a câştigat prima medalie pentru România la Europenele de la Otopeni, bronz în proba de 100 m spate. Evenimentul este una dintre cele mai importante competiții din înot din Europa și este organizat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, în colaborare cu European Aquatics.

Ce a spus cea mai frumoasă înotătoare despre Popovici?

România participă la Europene cu un lot de 21 sportivi, 7 fete şi 14 băieţi, care au fost selecţionaţi la Campionatele Naţionale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfăşurate tot la Otopeni.   

Una dintre cele mai frumoase înotătoare, Zsuzsana Jakabos, din Ungaria în vârstă de 34 de ani a vorbit despre potențialul înotătorului român, David Popovici pentru Antena Sport.

Probabil ca e fenomen, pentru ca este foarte rapid. Dar să vedem, este foarte tânăr” ,a spus Zsuzsana Jakabos.

David Popovici calificare

David Popovici s-a calificat în finala 200 m liber.

[Sursa foto: Colaj Facebook & Profimedia]

Citește și: David Popovici, reacție emoționantă după ce și-a văzut chipul pictat pe un bloc din Capitală: ”Iubesc România pentru că este o țară a creativității”

La precedenta ediţie a Europenelor în bazin scurt, care a avut loc la Kazan (Rusia), în anul 2021, David Popovici a obținut medalia de aur în proba de 200 m liber, iar Robert Glinţă a obţinut medalia de argint la 100 m spate, dar şi un bronz la 50 m spate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si