Marți, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat printr-o postare pe Facebook faptul că tarifele s-au actualizat cu indicele de inflație, care a fost stabilit de Institutul Naţional de Statistică la data de 1 octombrie, respectiv 8,8%, potrivit Agerpres.ro.

Mesajul transmis de Autoritatea pentru Reformă Feroviară  

Potrivit Autorității pentru Reforma Feroviară, tarifele de deservire generală în transportul public de călători au fost actualizate.

„Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) informează că au fost actualizate tarifele de deservire generală în transportul feroviar public de călători(...), care au fost aprobate prin OMTI nr. 548/2022 şi sunt valabile pentru perioada 2023-2024, în conformitate cu prevederile HG nr. 1.453/2022 pentru aprobarea contractelor de servicii publice pentru perioada decembrie 2022- 11 decembrie 2032 în transportul feroviar public de călători.

Astfel, cu respectarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 56/2011, aprobată prin Legea nr. 21/2012, cu modificările şi completările ulterioare, tarifele stabilite prin ordin al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii: se actualizează anual cu indicele de inflaţie, stabilit de Institutul Naţional de Statistică la data de 1 octombrie; menţionăm că la 01.10.2023 indicele inflaţiei a fost de 8,8%; se aplică odată cu schimbarea graficului de circulaţie; valoarea ajustată se rotunjeşte la cea mai apropiată valoare întreagă de leu sau la jumătate de leu”, a

precizat ARF.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bilete de tren scumpite cu aproape 9%. Anunțul făcut de Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Bilete de tren scumpite cu aproape 9%. Anunțul făcut de Autoritatea pentru Reformă Feroviară

Citește și: Accident grav pe calea ferată, la Brănești. O femeie a fost lovită mortal de un tren

În medie, 1.100 de trenuri vor circula fără nicio referire la majorarea tarifelor

De asemenea, potrivit unui comunicat CFR Călători, care a fost postat pe data de 8 decembrie pe site, este menționat faptul că, potrivit noului plan de Mers al Trenurilor 2023-2024, în medie de 1.100 de trenuri vor circula fără nicio referire la majorarea tarifelor.

Citește și: Accident grav pe calea ferată, la Brănești. O femeie a fost lovită mortal de un tren

„Pentru a oferi accesibilitate la transportul pe calea ferată unei categorii cât mai largi de călători, oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii de piaţă atât prin optimizarea duratelor de parcurs, cât şi a programului şi capacităţii de transport, în limita resurselor disponibile”, se spune în comunicatul companiei, potrivit Digi24.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si