Ministrul ceh de interne, Vit Rakusan, a spus că nu există un pericol iminent.

"Sunt la fața locului, poliția intervine foarte profesional.

Vreau doar să asigur publicul că nu mai există niciun pericol acum, al doilea trăgător nu a fost confirmat.

Cu toate acestea, vreau să îndemn cetățenii care se deplasează în centrul Praga să respecte cu strictețe indicațiile Poliției la fața locului, să respecte toate închiderile puse de poliție, să nu meargă la fața locului pentru a vedea și a nu complica intervenția tuturor componentelor Sistem integrat de salvare", a transmis Vit Rakusan pe

pagina sa de Facebook.

Se pare că ar fi vorba despre 11 morți și 30 de răniți în atacul armat. 

Conform informațiilor, înainte de a începe să tragă focuri de armă, agresorul ar fi vrut să pătrundă în mai multe săli din universitate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Când elevii și profesorii au auzit de atac s-au refugiat și au creat bariere în sălile de clasă. Situația a evoluat astfel încât atacatorul a escaladat acoperișul clădirii, unde se pare că s-a auto-rănit prin împușcare, urmând să cadă de pe clădire.

Autoritățile polițienești au comunicat că presupusul agresor suferea de probleme psihice, iar ancheta va stabili dacă acesta ar fi fost sau nu student la universitate.

Jan Lipavský, ministrul de externe al Cehiei, a spus că este "șocat de teribilul eveniment de la Facultatea de Arte a Universității Charles”.

"Prezint condoleanțe familiilor victimelor. Mă gândesc la cei răniți, la cei dragi lor, la studenți și la toți cei afectați de acest act îngrozitor”, a precizat el.

"În momentul de față, la fața locului are loc o intervenție a poliției, toată Piața Jan Palach și împrejurimile sunt complet închise”, au transmis polițiștii pe rețeaua X.

Poliția a adăugat ulterior că "pe baza informațiilor inițiale, putem confirma că la fața locului sunt morți și răniți”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al facultății, Tereza Marková, personalul și studenții au fost instruiți să se închidă în birouri și săli de clasă. El nu are informații mai detaliate, nici măcar despre numărul de studenți și muncitori care ar fi trebuit să fie acolo în acel moment.

Poliția le-a cerut locuitorilor caselor din apropiere să nu iasă din case și să nu rămână în apropiere.

Jana Poštová, purtătoarea de cuvânt a serviciului de salvare din Praga, a confirmat numărul mare de răniți în mod diferit și, din păcate, morți.

"Am actualizat așa-numitul plan de traumă, când unitățile medicale din jur sunt în standby. Am trimis 4 echipaje medicale și mai multe echipaje de salvare la fața locului, inclusiv vehicule speciale”, a spus ea la emisiunea Prima News de la CNN.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si