Potrivit președintelui Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică-Constantin, banii vor fi folosiți pentru patru proiecte de modernizare si reabilitare a spitalului.

Todorică-Constantin s-a arătat încântat de progresul în implementarea obiectivelor investiționale, inclusiv a proiectelor cu finanțare europeană, subliniind faptul că Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Dr. I. A. Sbârcea" este instituția medicală cu cel mai mare număr de proiecte PNRR aprobate.

Cele patru proiecte includ:

- modernizarea compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuți
- reducerea riscului de infecții asociate asistenței medicale
- dotarea cu echipamente a Ambulatoriului integrat
- reabilitarea și renovarea energetică a clădirii Ambulatoriului integrat.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

"Sunt foarte mulţumit de modul în care, alături de conducerea Maternităţii, reuşim să implementăm toate obiectivele investiţionale pe care ni le-am propus, inclusiv proiectele cu fonduri europene, având în vedere că Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I. A. Sbârcea” este instituţia medicală care beneficiază de cele mai multe proiecte PNRR aprobate.

Sunt patru astfel de proiecte care privesc modernizarea compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuţi, reducerea riscului de infecții asociate asistenței medicale, dotarea cu echipamente a Ambulatoriului integrat, precum şi reabilitarea şi renovarea energetică a clădirii acestuia.

Valoarea totală a acestor proiecte ajunge la 40 de milioane de lei", a declarat liberalul Şerban Todorică-Constantin.

Noul corp al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie "Dr. I. A. Sbârcea", aproape de finalizare

Pe lângă acestea, se află și un obiectiv major care se află în faza finală de implementare, respectiv reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a corpului nou, o investiție în valoare de peste 33,1 milioane de lei, pentru care Consiliul Județean Brașov a obținut fonduri europene prin POR 2014-2020.

Șerban Todorică-Constantin a subliniat importanța asigurării calității serviciilor medicale și a monitorizării constante a performanței pentru identificarea și remedierea eventualelor deficiențe.

”Ne dorim să punem accent pe asigurarea calităţii serviciilor medicale oferite şi monitorizarea constantă a performanţei pentru a identifica şi remedia eventualele deficienţe, fiindcă un standard înalt de calitate atrage încrederea comunităţii şi contribuie la consolidarea prestigiului instituţiei.”, a precizat Şerban Todorică-Constantin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si