Magno Sergio Gomes, în vârstă de 46 de ani, a murit într-un spital din Espirito Santos, Brazilia, după ce a suferit convulsii și a fost paralizat de toxinele ingerate în urma servirii unui pește balon.

Citește și: Mister cu privire la forma de cancer pe care o are Regele Charles al III-lea. Cine preia tronul britanic

Aceste toxine sunt sunt de 1.000

de ori mai letale decât cianura. Potrivit sursei citate, sora lui, Myriam Gomes Lopes, a transmis detalii despre ceea ce s-a întâmplat.

Se pare că Magno a gătit peștele și l-a servit împreună cu un prieten care a supraviețuit în mod miraculos mesei mortale, informează Fox News.

Victima a primit peștele cadou

Femeia a declarat că fratele ei a primit peștele cadou, însă nu știa de unde și dacă acesta fusese capturat sau fusese luat dintr-o crescătorie.

Bărbatul nu avea nicio experiență în curățarea și pregătirea peștilor-balon. El și prietenul său doar au eviscerat peștele, i-au îndepărtat ficatul și apoi l-au fiert înainte de a-l mânca cu suc de lămâie.

După masă, la mai puțin de o oră, omul a început să simtă efectele toxinelor.  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Care au fost primele simptome ale brazilianului

„Magno a început să-și simtă gura amorțită”, a spus Lopes.

Bărbatul s-a dus singur la spital întrucât începuse să-i amorțească întreg corpul înainte de a intra în stop cardiac timp de 8 minute.

Apoi, a suferit multiple convulsii care i-au „afectat foarte mult” creierul și i-au lăsat o șansă mică de supraviețuire. A decedat 35 de zile mai târziu.

„Medicii ne-au spus că a murit din cauza otrăvirii”. Prietenul său, care este încă în viață, se confruntă și el cu efecte adverse de la otravă.

„Nu se simte foarte bine”, a declarat sora victimei. „A fost afectat neurologic, dar se recuperează.”

Victima, alături de sora sa, Myriam Gomes Lopes

Victima, alături de sora sa, Myriam Gomes Lopes

Peștii balon, extrem de periculoși

Potrivit National Geographic, peștii balon sunt periculoși chiar și atunci când nu se umflă și nu arată ca niște baloane mortale, cu țepi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Otrava care l-a ucis pe Gomes se numește tetrodotoxină. Toxina, care este menită să descurajeze prădătorii să consume peștele, poate fi găsită în aproape fiecare pește balon.

„Pentru oameni, tetrodotoxina este mortală, de până la 1.200 de ori mai otrăvitoare decât cianura”, scrie publicația. „Există suficientă toxină într-un pește balon pentru a ucide 30 de adulți și nu există un antidot cunoscut”.

În Brazilia trăiesc douăzeci de specii de pești balon.

În ciuda otravii mortale, peștele balon crud este considerat o delicatesă în Japonia, unde este cunoscut sub numele de fugu. Însă, bucătarii care servesc acest fel de mâncare trebuie să facă un stagiu de pregătire de peste trei ani. Cu toate acestea, Yutaka Sasaki, un specialist în fugu cu 45 de ani de experiență în artă, spune că servirea fugu-ului necesită o ucenicie mult mai lungă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si