Înregistrarea video cu o durată de peste două ore a fost realizată marți, la Moscova.

Este prima dată când liderul rus stă de vorbă cu un jurnalist occidental de când Rusia a lansat invazia la scară largă în Ucraina 2022.

O înfrângere a Rusiei este ,,imposibilă''

În urma interviului difuzat joi, președintele rus Vladimir Putin i-a spus jurnalistului Tucker Carlson faptul că o înfrângere a Rusiei este imposibilă.

De asemenea, Putin a mai declarat că exclude ideea invadării Poloniei sau Letoniei. În aceste două țări, țara ,,nu are interese''.

"Au existat îndemnuri pentru a provoca Rusiei o înfrângere strategică pe câmpul de luptă", a declarat Vladimir Putin. "În opinia mea, acest lucru este imposibil prin definiţie. Nu se va întâmpla niciodată”, a declarat liderul de la Kremlin.

Liderul rus a acuzat statele membre NATO că ar încerca să dea un sentiment de frică oamenilor, cu ceea ce al a numit o amenințare rusă imaginară, potrivit Digi24.ro.

Atunci când a fost întrebat dacă își poate imagina un scenariu în care ar trimite trupe rusești în Polonia, Putin a răspuns:

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Doar într-un singur caz: dacă Polonia atacă Rusia. De ce? Pentru că nu avem niciun interes în Polonia, Letonia sau oriunde altundeva. De ce am face aşa ceva? Pur şi simplu nu avem niciun interes(...) Nici nu se pune problema".

Citește și: Jurnalistul american, Tucker Carlson, a făcut anunțul! Când va fi difuzat interviul cu Vladimir Putin

Putin: "Dacă vreţi cu adevărat să opriţi luptele, trebuie să încetaţi furnizarea de arme"

De asemenea, atunci când a fost întrebat de Carlson despre posibilitatea păcii în Ucraina, liderul rus a declarat că:

"Dacă vreţi cu adevărat să opriţi luptele, trebuie să încetaţi furnizarea de arme", referindu-se la ajutorul occidental acordat Kievului. "Se va termina în câteva săptămâni. Asta e tot", a adăugat el.

Președintele rus susține faptul că vrea o soluție pentru Ucraina, însă Kiev nu este lăsat de SUA pentru a negocia.

Vladimir a reluat lucrurile menționate anterior, că Moscova a pregătit deja documentul pentru a fi semnat, în aprilie 2022, la Istanbul, însă partea ucraineană a renunțat.

Citește și: Vladimir Putin, interviu-eveniment la doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina. Declarațiile frapante despre Volodimir Zelenski: "Nu îți voi spune ce mi-a răspuns"

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Tototdată, atunci când vorbea despre obiectivele pe care el le numește "operaţiunea militară specială" din Ucraina, liderul rus a declarat că acestea nu au fost atinse încă, unul dintre obiective fiind ,,denazificarea''.

Putin a explicat pe larg ce semnifică această expresie:

"Înseamnă interzicerea tuturor tipurilor de mişcări neonaziste. Trebuie să scăpăm de acei oameni care menţin acest concept şi susţin această practică şi încearcă să o păstreze", a spus el. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si