Polițiștii din cadrul Secției 24 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 20.35, prin sistem 112, de un cetățean străin, cu privire la o posibilă faptă de răpire a unei persoane.

Cetățeni străini, răpiți din București și sechestrați în Brașov

Ulterior audierilor efectuate, apelantul, un bărbat de 26 de ani, a explicat că la data menționată, o rudă a unui tânăr de cetățenie străină, i-a cerut să anunțe autoritățile române că nepotul lui, despre care știa că ar fi la muncă în România, ar fi fost răpit, iar ca să fie eliberat, tâlharii ar fi cerut 10.000 de euro.

„În cauză, a fost audiat și unchiul bărbatului care ar fi fost răpit, acesta declarând că, în aceeași zi, în jurul orei 19.50, ar fi fost apelat video, prin intermediul unei aplicații online, de cetățeni străini, ce se aflau într-o încăpere împreună cu nepotul său, în vârstă de 28 de ani. În timp ce aceștia îl agresau fizic pe nepot, prin amenințări verbale, i-ar fi solicitat 10.000 de euro pentru a-l elibera”, au transmis autoritățile.

Acesta a mai spus că nu are informații în legătură cu adresa în care s-ar afla victima și nici nu cunoaște unde locuia sau unde lucra el.

Ulterior, polițiștii au reușit să găsească victima pe raza județului Brașov.

Citește și: Agent de poliție, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația într-o intersecție din Capitală. Care este starea polițistului în acest moment

În același timp, autoritățile au păstrat legătura cu unchiul victimei, aflat în străinătate, care a fost sunat în continuare de bănuiți pentru a le da suma de 10.000 de euro ca să-i elibereze nepotul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Datorită activităților investigativ-operative, polițiștii au reușit să afle că bănuiții se deplasau cu o mașină, în jurul orei 16.50. Autoturismul a fost oprit în traficul de pe raza județului Brașov.

Ulterior, polițiștii au imobilizat și legitimat persoanele aflate în interior.

masina politie

Mașină de Poliție

[Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin]

Cei doi bănuiți, șoferul de 37 de ani și celălalt bărbat de 24 de ani, aflat pe scaunul din dreapta, au fost găsiți în mașină cu doi cetățeni străini, aflați pe bancheta din spate.

Ulterior, polițiștii au afla că cele două persoane de cetățenie străină au fost sechestrate într-un apartament din Brașov.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

În autoturism, polițiștii au descoperit pașapoarte ale cetățenilor străini, o pungă în care se afla o substanță cu efect psihoactiv, un pistol cu țeavă opturată, mai multe telefoane, sume în lei și valută.

Al treilea cetățean străin sechestrat a reușit să fugă pe fereastră

Potrivit informațiilor autorităților, s-a stabilit că în dimineața de 13 februarie, un al treilea cetățean străin, sechestrat de aceeași indivizi, ar fi escaladat geamul balconului și a reușit să fugă.

Toate persoanele au fost duse la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, față de cei doi bănuiți, șoferul și ocupantul din dreapta, urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun.

„În activitățile specifice, au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale-IPJ Brașov și Serviciului de Investigații Criminale-Sector 5.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secţiei 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod illegal și șantaj”, au mai transmis autoritățile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si