Tenismena Simona Halep a primit vestea mult așteptată! Aceasta a câștigat procesul cu ITIA la TAS, iar pedeapsa i-a fost redusă de la 4 ani la 9 luni. De asemenea, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei Halep.

Simona Halep, victorie în procesul cu ITIA

Simona Halep a obținut victoria la TAS. Sportiva se poate întoarce în teren, după scandalul de dopaj.

În tot acest timp, tenismena în vârstă de 32 de ani nu a încetat să se antreneze, chiar dacă nu a mai putut fi prezentă la meciuri, după ce a fost suspendată pe data de 7 octombrie 2022. Ea nu se afla în România în momentul în care a venit vestea, ci în Dubai.

La scurt timp după ce a primit vestea cea mare, sportiva a distribuit un mesaj emoționant în mediul online. Simona Halep a ținut să le mulțumească fanilor pentru tot și le-a mărturisit că niciodată nu și-a pierdut credința.

"De-a lungul acestui proces lung și dificil, mi-am menținut credința că adevărul va ieși în cele din urmă la iveală și că se va ajunge la o decizie corectă, pentru că sunt și am fost întotdeauna o sportivă curată.

Credința mea în acest proces a fost pusă la încercare de acuzațiile scandaloase care mi-au fost aduse și de resursele aparent nelimitate care au fost aliniate împotriva mea.

Dar, în cele din urmă, adevărul a prevalat, chiar dacă a durat mult mai mult decât mi-aș fi dorit.

Aș dori să le mulțumesc avocaților mei care au fost alături de mine și au crezut în mine de la început. Și, mai important, vreau să le mulțumesc sponsorilor mei, fanilor și c oncurenților mei care au rămas alături de mine pe parcursul acestui proces lung și dificil.

Abia aștept să mă întorc în circuit”, a transmis la scurt timp Simona Halep.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Tatăl Simonei Halep, prima reacție după decizia TAS în cazul de dopaj: ”Suntem curați față de Dumnezeu”

Pe 15 aprilie e programat turneul de la Stuttgart, indoor, iar la finalul lunii aprilie are loc superîntrecerea de la Madrid. Acestea ar putea fi programul sportivei în următoarea perioadă. Desigur, tenismena s-ar mai putea antrena și pentru Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Paris.

simona halep

Simona Halep, înainte de una dintre înfățișările de la TAS

[Sursa foto: Profimedia]

Cum își recuperează Simona Halep prejudiciul pentru meciurile pierdute și pentru imaginea sa?

Simona Halep ar fi fost despăgubită cu o sumă infimă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Mai precis, ea a primit 20.000 de franci elvețieni (n.r. echivalentul a aproximativ 21.000 de euro) cu titlul de «contribuție la efortul de apărare al Simonei»”, a precizat reprezentantul legal al Simonei, la Digi Sport Special.

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre suma care ar trebui să-i revină tenismenei, asta după ce imaginea ei a fost afectată și după ce ea nu a mai putut juca.

”E destul de simplu cine va plăti pentru imaginea ei, pentru meciurile pierdute, ținând cont de faptul că deja eu cred că ea a inițiat un proces în sensul acesta. Vor fi cei din echipa și din staff-ul tehnic care i-au recomandat practic suplimentele respective, sau ce reprezentau ele. Și atunci, atâta timp cât tu aveai o echipă tehnică care exact cu treaba asta trebuia să se ocupe, respectiv să se asigure că tu din toate pozițiile vei fi sigură că suplimentele pe care le ei nu-ți vor dăuna.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

E foarte important ca echipa tehnică să înțeleagă foarte clar ce suplimente sunt administrat, atunci eu cred că aceia se vor face responsabili, asta dacă nu și ei la rândul lor au fost induși în eroare de instrucțiunile, sau de ingredientele aflate în suplimentul respectiv. Și s-a demonstrat că de fapt că exista acea substanță interzisă, dar nu era trecută nici concentrația și nici faptul că există în prospectul de utilizare, în detaliile nutriționale ale produsului”, a spus avocatul.

Citește și: Cum a reacționat Ilie Năstase la reducerea pedepsei pentru Simona Halep? Tenismena abia așteaptă să revină la turnee

Simona Halep a dat în judecată firma canadiană care a produs suplimentul 

Nu în ultimul rând, acesta a spus că este sigur că Simona Halep va primi în următoarea perioadă o sumă considerabilă de bani. Aceasta a dat deja în judecată firma canadiană care a produs suplimentul și le-a cerut acestora despăgubiri de 10 milioane de dolari. Ingredientele folosite de firma ar fi unele chinezești, de proveniență necunoscută, informează prosport.ro.

”Eu sunt convins că ea își va recupera toți banii. Mai ales pe situația asta pe care a mers ea și pe care a acreditat-o de cele mai multe ori că a fost o greșeală a echipei tehnice, eu sunt aproape convins că își va recupera toți banii cu vârf și îndesat și alte despăgubi de imagine de multe milioane de euro”, a mai precizat Adrian Cuculis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si