Simona Halep începe de la zero în clasamentul WTA și beneficiază de un Wild Card pentru a putea juca la tunerul Miami Open 2024.

Adversara Simonei Halep este Paula Badosa (26 de ani, locul 73 WTA), spanioloaica fiind supranumită "noua Maria Sharapova" datorită asemănării fizice cu celebra rusoaică, dar și pentru stilul asemănător de joc.

Citește și: Veste bună pentru Simona Halep! Tenismena și-a surprins din nou fanii

Meci greu pentru Simona Halep la Miami Open 2024

Paula Badosa nu a învins-o până acum pe Simona Halep, cele două jucând de două ori una împotriva alteia în 2022.

Simona Halep a învins-o pe Badosa în turul al doilea la Madrid, cu 6-3, 6-1, iar apoi a câştigat la Wimbledon, în optimi, cu 6-1, 6-2.

Veste proastă pentru Simona Halep: cu cine ar putea juca în turul al doilea de la Miami Open

În cazul în care va trece de Paula Badosa, Simona Halep va juca în turul doi de la Miami Open cu belarusa Arina Sabalenka, numărul doi în clasamentul WTA.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numărul doi mondial în tenisul feminin, Sabalenka, nu va evolua în prima rundă de la Miami și se află într-o formă excepțională.

Arina Sabalenka, numărul doi mondial.

Arina Sabalenka, numărul doi mondial

[Sursa foto: Instagram]

Simona Halep va reveni marți, 19 martie, în circuitul WTA după reducerea suspendării de către TAS în prima rundă a turneului de tenis Miami Open (WTA 1.000), care va avea loc în perioada 19-31 martie.

Simona Halep fusese suspendată pe o perioadă de patru ani pentru dopaj, pe 12 septembrie 2023, de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA).

ITIA a precizat atunci că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Decizie favorabilă pentru Simona Halep

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus, marţea trecută, la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

''Procedura de apel a TAS a cuprins procese intensive şi o audiere de trei zile care a avut între 7 şi 9 februarie, la Lausanne. Comisia TAS a audiat numeroşi experţi şi martori, majoritatea prezenţi fizic la audiere. Comisia a determinat în unanimitate ca perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de tribunalul independent al ITF să fie redusă la nouă luni, începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat pe 6 iulie 2023. Întrucât termenul a expirat înainte ca apelul să fie depus la TAS, completul TAS a hotărât că e oportun să emită dispoziţia cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător'', se arată în comunicatul TAS.

Simona Halep revine pe terenul de tenis în 19 martie 2024

Simona Halep revine pe terenul de tenis în 19 martie 2024

[Sursa foto: Instagram]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si