Dumitru "Take" Macri s-a stins din viață. Primul fotbalist român nominalizat la Balonul de Aur a murit la vârsta de 92 de ani, la Paris.

dumitru take macri

Dumitru "Take" Macri a murit! A fost primul fotbalist român nominalizat la Balonul de Aur

[Sursa foto: Facebook- FC RAPID 1923]

A murit Dumitru "Take" Macri!

Dumitru "Take" Macri s-a născut pe 28 aprilie 1931. Acesta și-a dedicat viața pasiunii sale, fiind un fotbalist și antrenor de succes.

Dumitru Macri a jucat Rapid în perioada cuprinsă între 1950-1965 și a marcat un singur gol în cariera sa de rapidist.

Ultimii trei ani de la Rapid i-a desfășurat fiind și căpitanul echipei.

În anul 1952 și în anul 1955 a reușit să obțină două promovări cu Locomotiva București.

Apogeul carierei sale a fost atins în anul 1961, când, a obținut o nominalizare la Balonul de Aur. Dumitru "Take" Macri a intrat în istoria fotbalului românesc, fiind primul fotbalist român care a obținut o nominalizare la Balonul de Aur. Românul a obținut locul 35 în clasament, potrivit eurosport.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În anul 1964, Dumitru "Take" Macri a reușit să obțină trofeul de la Cupa Balcanică, cu Rapid.

Dumitru Macri a fost singurul fotbalist care și-a petrecut întreaga carieră jucând pentru o singură echipă.

Citește și: Doliu în sportul românesc! ”Fundașul cu șapte inimi” de la Petrolul Ploiești a încetat din viață

"Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat această viață și că datorită unei mingi am văzut 37 de țări și am cunoscut atâția oameni și… neoameni",

ar fi declarat Dumitru Macri în 2020, pentru 1923.ro, potrivit eurosport.ro.

Pe platformele sociale, mai multe persoane au postat mesaje de condoleanțe. Echipa sa de suflet a postat un mesaj emoționant în memoria lui Dumitru Take Macri, folosind un haștag celebru #GaleriadinCeruri, în memoria celor care s-au dedicat trup și suflet fotbalului și s-au stins din viață.

"Suflarea alb-vișinie este în doliu, odată cu trecerea în neființă a lui Dumitru "Tache" Macri, unul dintre cei mai longevivi jucători ce au îmbrăcat tricoul Rapidului. În vârstă de 92 de ani, Tache Macri s-a stins din viață la Paris, acolo unde a locuit. Condoleanțe familiei și prietenilor!#GaleriaDinCeruri", a scris FC RAPID 1923, pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si