„Au fost ore de panică după un cutremur de 3,3 pe Richter, care s-a resimțit în județul Neamț. Deși magnitudinea nu sperie pe nimeni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a făcut verificări în zona barajului de pe lacul Bicaz, așa cum cere procedura”, a transmis Christian Sabbagh.

Alertă la barajul Bicaz după cutremur

Seismul din această dimineață s-a produs la o adâncime de 13 kilometri și a avut epicentrul între Bicaz și Izvorul Muntelui.

ISU din județul Neamț a făcut verificări pentru a constata eventuale pagube sau avarii. Barajul de acumulare a fost construit în urmă cu mai bine de 60 de ani și ține un volum de 1,2 miliarde de metri cubi de apă. Specialiștii acordă însă foarte mare atenție fiecărui detaliu. Într-un scenariu apocaliptic în care barajul ar ceda, viitura ar mătura mai multe orașe din apropiere, iar în Piatra Neamț, valul ar ajunge în 30 de minute și ar măsura în jur de 20 de metri înălțime.

Citește și: Continuă revolta după moartea Andreei, tânăra ucisă de Mirel Dragomir. O fostă studentă la Medicină trage un semnal de alarmă: „Cuiva îi vei ieși în cale. Abia aștept”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: