Aleksei Navalnîi a murit pe 16 februarie 2024, în închisoarea unde era întemnițat. Moartea acestuia, considerat adversarul lui Putin, a ridicat revoltă în cazul celor care îl susțineau.

La aproape două luni de la decesul lui Aleksei Navalnîi, jurnaliștii CNN au descoperit metoda prin care hackerii anti-Kremlin i-ar fi răzbunat moartea. Ce acțiuni au întreprins în numele opozantului rus al lui Vladimir Putin?

Moartea lui Aleksei Navalnîi, răzbunată de hackerii anti-Kremlin 

Potrivit anchetei realizate CNN au fost descoperite mai multe acțiuni realizate de susținătorii lui Aleksei Navalnîi. Potrivit informațiilor transmise de edition.cnn.com, acțiunile hackeri-lor anti-Kremlin au fost întreprinse cu scopul de a-i răzbuna moartea opozantului lui Putin.

aleksei navalîi

Răzbunare în numele lui Aleksei Navalîi. Ce au făcut hackerii anti-Kremlin? Descoperirea realizată de CNN

[Sursa foto: Arhivă Știrile Kanal D]

Se pare că CNN a aflat modalitatea prin care cei care hackerii anti-Kremlin au decis să se răzbune. Jurnaliștii au descoperit că aceștia au reușit să posteze o fotografie cu Navalnîi pe site-ul web al închisorii. 

De asemenea, hackerii anti-Kremlin au postat și o fotografie cu Aleksei și soția sa. Poza cu cei doi a fost postată alături de mesajul Viață lungă lui Aleksei Navalnîi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Descoperirile CNN au scos la iveală și situația creată de hackerii în avantajul deținuților. Se pare că hackerii anti-Kremlin au reușit să modifice prețurile impuse de comisariatul online al sistemului penitenciar din Rusia, de unde familiile deținuților cumpără alimente pentru aceștia. CNN a aflat că hackerii au modificat prețurile alimentelor la o valoare minimă. Această acțiune se pare că a fost identificată după mai multe ore în care familiile deținuților ar fi cumpărat alimente pentru aceștia, pe bani puțini.

Se pare că acțiunea hackerilor asupra site-ului a durat câteva zile până a fost remediată de IT-iștii închisorii.

Citește și: Tehnica prin care Aleksei Navalnîi și-a pierdut viața! O sursă din colonia arctică "Lupul polar" a spus lucrurilor pe nume

hackeri

Răzbunare în numele lui Aleksei Navalîi. Ce au făcut hackerii anti-Kremlin? Descoperirea realizată de CNN

[Sursa foto: istockphotos]

Se pare că hackerii anti-Kremlin au reușit prin acțiunile lor să fure o bază de date unde se aflau informații despre sute de mii de prizonieri din Rusia. Informațiile furate conțin date importante despre prizonieri, de la naționalitate, adresă de e-mail sau date despre familiile acestora, potrivit informațiilor transmise de edition.cnn.com.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Se pare că un expert în securitatea cibernetică din Rusia, Tom Hegel, a declarat că informațiile furate și dezvăluite de hackerii anti-Kremlin sunt autentice.  

hackeri

Ce au făcut hackerii anti-Kremlin? 

[Sursa foto: istockphotos]

Au avut în mod clar acces deplin pentru a obține totul. Numărul de imagini capturate și de date furnizate este destul de completă, ar fi mărturisit Tom Hegel pentru jurnaliștii CNN, în timpul anchetei realizate cu scopul de a afla acțiunile realizate de hackerii anti-Kremlin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si