O explozie devastatoare a avut loc marți, 9 aprilie, în jurul orei 15.00, la hidrocentrala Enel Green Power Bargi. Echipele de salvatori încă desfășoară ample căutări în zonă, informează Independent, deoarece patru persoane sunt date dispărute.

Un român, printre victimele exploziei puternice

Cel puțin trei muncitori și-au pierdut viața, iar alți cinci au fost răniți. În timpul nopții, zeci de pompieri și scafandri au împânzit zona, după explozia care a zguduit centrala aflată la aproximativ 40 de metri sub nivelul apei.

Din păcate, salvatorii au declarat miercuri că au puține speranțe de a-i găsi în viață pe cei patru dispăruți, precizează sursa citată.

"Lucrăm, dar cu puține speranțe de a găsi persoanele dispărute în viață... scenariul cu care ne confruntăm nu ne dă această impresie. Lucrăm în condiții foarte complexe și dificile, podeaua lovită de explozie era uscată, iar acum este acoperită cu 50 de centimetri de apă, reconsiderăm intervenția și evaluăm considerentele de siguranță", a declarat Luca Cari, un purtător de cuvânt al pompierilor italieni.

Mesaj echipă explozie hidrocentrală Italia

Imagini de la explozia de la hidrocentrala Enel Green Power Bargi.

[Sursa foto: Captură ecran YouTube]

Citește și: Cine este românul de 45 de ani care a murit în explozia de la hidrocentrala Bargi din Italia? Alți doi bărbați și-au pierdut viața

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În urmă cu doar câteva zile, un muncitor în vârstă de 37 de ani care venise din Lombardia, tehnician la o companie specializată din Milano, chiar le transmisese un mesaj colegilor.

"După un an și jumătate, ar trebui să terminăm săptămâna aceasta. În aceste ore vom testa turbinele și apoi voi pleca acasă" , conform  Il Messaggero

Mesaj echipă explozie hidrocentrală Italia

Imagini cu incendiul provocat de explozia de la hidrocentrala din Italia.

[Sursa foto: Captură ecran YouTube]

Citește și: Alertă în Tulcea! O posibilă mină marină ar fi fost identificată pe brațul Chilia Veche

Explozia de la centrala Enel de la Bargi, la sud de Bologna, a avut loc în timpul unor lucrări de întreținere și a prăbușit o parte din structura subterană de nouă etaje, declanșând un incendiu și inundații la adâncimi mari.

Cei trei bărbați care au murit în urma exploziei au fost identificați ca fiind muncitori, cu vârste cuprinse între 35 și 73 de ani, a relatat presa locală.

Persoanele care și-au pierdut viața în accidentul de la Bargi sunt Mario Pisani, 73 de ani, rezident în San Marzano di Giuseppe (Taranto), Vincenzo Franchina, 35 de ani, rezident în Sinagra (Messina) și Petronel Pavel Tanase, 45 de ani, cetățean român, rezident în Settimo Torinese. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si