S-ar putea ca strămoșii noștri să fi avut ca prime animale de companie vulpile, cu mult timp înainte să apară pe scenă câinii domestici.

Cel puțin asta sugerează un studiu recent publicat în Royal Society Open Science

Vulpile de companie, realitate sau ficțiune?

Dovezile arheologice sugerează că oamenii din societățile umane antice, în America de Sud, erau atât de atașați de vulpi încât alegeau să fie îngropați împreună cu ele.

Citește și: VIDEO-Legea pisicii, proiect controversat. Vestea neplăcută aflată de iubitorii de feline

Oamenii de știință au fost surprinși să găsească o vulpe îngropată într-un mormânt uman care datează de 1.500 de ani în Patagonia, Argentina.

Oasele de vulpe de la vechiul loc de înmormântare sugerează că animalul ar fi fost păstrat de oameni ca animal de companie, scrie The Guardian.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Rămășițele unei vulpi dezgropate dintr-un cimitir vechi de 1500 de ani din Argentina

Rămășițele unei vulpi dezgropate dintr-un cimitir vechi de 1500 de ani din Argentina

[Sursa foto: The Guardian]

Experții spun că rămășițele vulpii îngropate alături de oameni sunt de dinaintea sosirii câinilor domestici în Patagonia, care a avut loc cu aproximativ 700-900 de ani în urmă.

Arheologii sugerează că vulpea a fost văzută ca valoroasă și poate chiar să fi fost un însoțitor al oamenilor vânători-culegători din acele timpuri. 

„Fie a fost un animal simbolic pentru comunitate, fie a fost îngropat când a murit împreună cu proprietarii săi, oameni cu care avea o relație specială”, a scris Ophélie Lebrasseur de la Universitatea din Oxford.

De ce a fost vulpea îngropată alături de oameni?

Pe lângă rămășițele umane, săpăturile arheologice au scos la iveală un set aproape complet de oase aparținând unui animal asemănător unui câine, dar care s-a dovedit a fi vulpe.

Oasele au fost identificate inițial ca aparținând unei vulpi dintr-o specie de Lycalopex, echipa spune acum că analizele și investigațiile genetice au dezvăluit că rămășițele aparțineau altei specii, Dusicyon Avus.

Citește și: Test de iluzie optică! Tu poți găsi leopardul din imagine în doar cinci secunde?

Este vorba de o specie de vulpe care avea aproximativ dimensiunea unui ciobanesc german și a dispărut cu aproximativ 500 de ani în urmă.

Vulpile, primul animal domesticit?

Vulpile, primul animal domesticit?

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si