O listă de alimente trebuie evitată în Săptămâna Mare, pentru că amintesc de patimile Domnului. Ce trebuie să eviți în alimentație? Este păcat mare dacă le consumi, potrivit informațiilor transmise de romaniatv.net.

În anul 2024, Săptămâna Mare este în perioada 29 aprilie-4 mai.

Alimente interzise în Săptămâna Mare. Ce nu trebuie să mănânci

Alimentele interzise în Săptămâna Mare se pare că sunt oțetul și

urzicile. Cele două alimente amintesc de chinurile îndurate de Mântuitor în timp ce mergea pe Drumul Golgotei.

Citește și: VIDEO- Valentin Sanfira și Codruța Filip, despre primul cântec religios înregistrat de artist, dar și despre planurile lor de sărbători

urzici

Foto simbol- urzici

[Sursa foto: istockphotos]

Iisus Hristos a fost bătut de către iudeii păgâni cu urzici, în drumul Său pe Dealul Golgotei. După ce a fost răstignit, Mântuitorul a cerut apă, iar soldații i-au dat oțet. Mai mult decât atât, cu scopul de a-L răni, soldații i-au aruncat pe rănile sângerânde, de la mâini și de la picioare, oțet. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De aceea, oțetul și urzicile sunt interzise din alimentație în Săptămâna Mare.

Citește și: Cum se prepară Tsoureki, cozonacul grecesc delicios? Rețeta simplă a preparatului cu care vei cuceri oaspeții la masa de Paște

Foto simbol- mâncare

[Sursa foto: istockphotos]

Potrivit romaniatv.net., preoții recomandă creștinilor să țină post în Săptămâna Mare, chiar dacă nu au postit în restul timpului. 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Un preot a explicat că în trecut, strămoșii posteau în fiecare zi. Prima masă a lor ar fi fost în jurul orei 15:00, mai puțin în zilele de sâmbătă și duminică.

”În niciun caz nu era îngăduită consumarea alimentelor de proveniență animală: carne, lapte, brânză, ouă. Mai mult decât atât, viețuitorilor din mănăstiri li se recomanda să ajuneze, adică să nu consume niciun fel de mâncare până la ceasul al IX-lea din zi (aproximativ ora 15.00), cu excepția zilelor de sâmbătă şi duminică, în care se putea consuma mâncare uscată.

Astăzi, deși varietatea alimentelor ne facilitează postul, oamenii poartă tot mai des amprenta timpurilor moderne și nu mai găsesc liniștea și emoţiile generate de apropierea marelui praznic al Paștilor. Ar trebui ca fiecare dintre noi să ne luăm timp pentru a privi înapoi, spre înaintașii noștri, care s-au născut și au (supra)viețuit în jurul Bisericii”,  a declarat părintele profesor Nicolae Necula, potrivit  Doxologia, citat de romaniatv.net.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si