Ai o ladă frigorifică și nu știi cum să o întreții? Află cele mai bune modalități prin care îi poți prelungi viața

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să își pună la congelator tot felul de produse, de la carne, până la legume sau verdețuri și nu ai loc suficient în congelatorul frigiderului, o ladă frigorifică este soluția perfectă pentru tine.

Alis Pop, joi 02 mai 2024 , 11:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prin urmare, trebuie să știi că pentru a-i asigura o viață cât mai lungă este nevoie să urmezi câțiva pași de întreținere, care vor ajuta acest aparat să funcționeze în parametri normali. În acest articol, vom vorbi despre cum trebuie să ai grijă de acest electrocasnic, astfel încât să ai parte de el cât mai mult timp.

Iată tot ce trebuie să știi despre îngrijirea lăzii frigorifice:

  1. Dezgheaț-o periodic

În timp, pe pereții lăzii frigorifice se formează depuneri de gheață, care pot afecta eficiența funcționării corecte a combinei. Mai mult, acest lucru poate duce și la un consum mai mare de energie. Prin urmare, pentru a putea preveni aceste situații, cea mai simplă soluție este aceea de a dezgheța obiectul în cauză. Așadar, trebuie să scoți toate produsele din ea, să oprești alimentarea cu energie electrică și să lași aparatul câteva ore, astfel încât să se topească tot acel surplus de apă congelată. Ulterior, ea trebuie ștearsă cu o lavetă, până când rămâne uscată. 

  1. Spală bine lada și dezinfecteaz-o 

După ce ai terminat de dezghețat aparatul, este recomandat să îl și speli cu puțin detergent. De asemenea, îți mai poți clăti lada frigorifică cu oțet și bicarbonat dizolvate în apă. Acest lucru se face în mod regulat pentru a preveni contaminarea alimentelor. În plus, este de preferat să eviți utilizarea produselor de curățare cu miros puternic sau a substanțelor chimice agresive, deoarece acestea ar putea afecta gustul și calitatea alimentelor depozitate în frigider. Dacă nu deții deja o astfel de combină, intră pe altex.ro și aici vei găsi exact ceea ce ai tu nevoie.

  1. Oferă atenție și garniturilor de pe ușă

Chiar dacă nu par a fi foarte importante, garniturile și ușa lăzii au un rol foarte important, atunci când vine vorba de funcționalitatea corectă a acesteia. Prin urmare, trebuie să verifici periodic dacă acestea se închid corect, iar pentru a preveni pătrunderea aerului cald în interiorul aparatului frigorific, trebuie să cureți des aceste componente.

  1. Menține o temperatură corectă 

Mai mult, trebuie să mai fii atent și ca temperatura setată să fie cea corectă, pentru a putea păstra alimentele în condiții optime de siguranță. În general, temperatura din frigider ar trebui să fie între 1 și 5 grade Celsius, iar cea a congelatorului să se încadreze undeva la -18 grade Celsius.

  1. Nu o supraîncărca

Nu în ultimul rând, ai grijă să nu bagi în ladă alimente până la refuz, deoarece supraîncărcarea acesteia poate opri circulația aerului într-un mod uniform. În plus, acest lucru poate afecta calitatea alimentelor, dar îți crește și consumul de energie electrică. Prin urmare, organizează produsele pe care le ai depozitate în combina frigorifică și evită să o umpli cât se poate de mult.

În concluzie, o ladă frigorifică poate fi esențială pentru casa ta. Prin urmare, dacă vei urma toți pașii enumerați mai sus, nu trebuie să-ți faci probleme în ceea ce privește durata ei de viață. Cât de utilă ți se pare ție o astfel de combină frigorifică?


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Vine vacanța de toamnă pentru elevi! Când începe și cât durează prima vacanță din anul... Vine vacanța de toamnă pentru elevi! Când începe și cât durează prima vacanță din anul școlar 2024-2025
spotmedia.ro
Orașul european unde nu se mai poate trăi de violență – Povestea unui băiat de 14 ani... Orașul european unde nu se mai poate trăi de violență – Povestea unui băiat de 14 ani recrutat ca asasin, dar care a ucis pe altcineva
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si