Fructele și legumele sunt produse nelipsite din alimentație. Consumate ca atare sau integrate în diferite preparate, fructele și legumele trebuie spălate înainte de a fi mâncate. Iată cum trebuie să speli corect fructele și legumele pentru a nu te îmbolnăvi!

Cum se spală fructele și legumele

Procesul de spălare al fructelor și legumelor a ridicat de mai multe ori diferite probleme, din cauza zvonurilor care au continuat să apară.

În urma unor studii realizate de specialiștii FDA și CDC, conform csid.ro, s-a ajuns la concluzia că cel mai corect mod de a spăla frutele și legumele constă doar în utilizarea apei, fără produse precum oțetul sau sucul de lămâie.

Înainte de a spăla fructele și legumele trebuie să te asiguri că ești foarte curat pe mâini.

Citește și: Usturoiul, alimentul minune. Ce se întâmplă în organismul tău dacă îl consumi pe stomacul gol, în fiecare dimineață

Cum se spală fructele și legumele

[Sursa foto: istockphotos]

Un detaliu extrem de important pe care trebuie să îl ai în vedere este că atât fructele, cât și legumele trebuie spălate înainte de a fi consumate. Dacă speli fructele și legumele înainte să le depozitezi, este recomandat să le speli, din nou, înainte să le mănânci. Spălarea fructelor și a legumelor înainte de depozitare favorizează apariția bacteriilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Lămânile, merele, perele și legumele rădăcinoase precum cartofii și morcovi au nevoie de o spălare mai riguroasă. Înainte de a le scufunda sub jetul de apă, acestea pot fi periate pentru a îndepărta orice murdărie de pe suprafața lor.

Fructele de pădure și ciupercile, considerate produse delicate, se spală sub mai multe jeturi de apă.

Varza, salata, spanacul și legumele cu frunze verzi au, de asemenea, un proces de spălare diferit. Prima oară trebuie îndepărtat stratul exterior, apoi scufundate într-un bol de apă rece. Legumele trebuie lăsate să se înmoaie bine, apoi trebuie scurse de apă înainte de a fi consumate.

Citește și: "Am renunțat să consum aceste 3 alimente după ce am devenit nutriționist". Sfatul neașteptat al unui terapeut cunoscut

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Cum se spală fructele și legumele

[Sursa foto: istockphotos]

Specialiștii recomandă spălarea tuturor fructelor și legumelor, chiar dacă au coajă pe care o înlăturați înainte de a mânca. Se pare că bacteriile care s-ar putea afla pe coajă, de exemplu pesticide, se pot transfera cu ușurință pe partea comestibilă a fructului sau a legumii.

„Ar trebui să spălați produsele care au coajă cu apă curgătoare curată, chiar dacă intenționați să le aruncați. Aceasta este cea mai bună practică în manipularea sigură a alimentelor pentru a minimiza transferul de murdărie sau microbi care ar putea fi pe piele către Interiorul pe care intenționați să îl consumați”, a spus un specialist în alimentație potrivit huffpost.com.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si