Spania vs. Franța este prima ciocnire a titanilor din semifinalele Euro 2024. Meciul se va disputa pe Munchen Arena, de la ora 22.00, ora României, iar partida va fi abritrată de slovenul Slavko Vincic. 

Spania vs. Franța  va fi o confruntare între două grupări de tineri-minune din fotbalul european. Spania îi are pe Yamal și Williams, iar Franța pe Mbappe, Camavinga sau Kolo Muani.

UPDATE Spania- Franța, ora 22.00. Cu ce probleme de sănătate se confruntă Kylian Mbappe

Kylian Mbappe "va face totul pentru a fi la maximum", spune antrenorul echipei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, cu o zi înaintea primei semifinale de la EURO 2024 în faţa Spaniei.

"Eu sunt convins că Kylian, în mintea sa, ca toţi jucătorii, este la maximum de la început", a spus tehnicianul, deşi liderul "Les Bleus" a recunoscut că nu este în cea mai bună formă a sa.

"În timpul pregătirilor, el a avut şi o problemă la spate", iar apoi "acel traumatism de fractură nazală la finalul primului meci", a completat Deschamps.

Mbappe nu a înscris decât un gol, din penalty, la EURO 2024, a ratat ocazii şi nu a încheiat sfertul de finală cu Portugalia (5-3 la penalty-uri), cerând să fie înlocuit în pauza prelungirilor.

Euro 2024, prima semifinală. Spania este singura echipă care a câştigat toate cele cinci meciuri la EURO 2024. De asemenea, se află pe primul loc la numărul de goluri (11) şi pe primul loc la numărul total de ocazii (102) şi mingi recuperate (230).

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: IPS Teodosie, despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Franţa are o apărare extrem de solidă la EURO 2024: a reuşit patru meciuri fără gol în cele cinci disputate până acum în turneul din Germania.

Francezii vizează a patra finală a unui turneu major în ultimii opt ani (după ce au ajuns la EURO 2016 şi la finalele Cupei Mondiale din 2018 şi 2022).

Mesajul transmis de antrenorul Spaniei, Luis de la Fuente 

Selecţionerul Spaniei a transmis, înainte semifinalei cu Franţa, de la Euro 2024, că vedeta franceză Kylian Mbappe, chiar și atunci când este la 50 la sută din potențial, face 100% din alt jucător.

Selecţionerul Spaniei, Luis de la Fuente, crede că echipa sa este pregătită să înfrunte Franţa şi pe Kylian Mbappé în semifinalele Euro-2024, marţi, de la ora 22.00.

"Va fi un meci foarte echilibrat între două echipe mari. Se va rezuma la cele mai mici detalii. Va trebui să rămânem fideli nouă înşine şi jocului nostru. Sunt jucători imprevizibili, nu ştii niciodată când vor apărea, dar ceea ce este sigur este că nu dispar niciodată. Mbappé la 50% valorează 100% din alt jucător. Este un geniu, un jucător de talie mondială, ca şi ceilalţi jucători din echipa Franţei. Vom încerca să minimizăm punctele lor forte şi sunt încrezător în potenţialul nostru de a le contracara", a spus De La Fuente.

Mesajul transmis de antrenorul Spaniei, Luis de la Fuente 

Euro 2024, semifinala Spania - Franța. Mesajul transmis de antrenorul Spaniei, Luis de la Fuente  

[Sursa foto: X / UEFA]

Spania vs. Franța, echipele probabile ale primei semifinale de la EURO 2024 

Înaintea semifinalei cu Franţa, căpitanul Spaniei, Alvaro Morata, a avut o afirmaţie-şoc, aceea că s-ar putea retrage de la naţională după EURO 2024.

Spania: Unai Simón: Navas, Nacho, Laporte, Cucurella; Olmo, Rodri, Fabián Ruiz; Lamine Yamal, Morata, Williams. Selecţioner: Luis de la Fuente

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Noi informații despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher. În ce stare se află acum legendarul pilot: "Doar trei oameni îl pot vizita"- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Franţa: Maignan; Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández; Kanté, Tchouaméni, Camavinga, Griezmann; Kolo Muani, Mbappé. Selecţioner: Didier Deschamps.

Având în vedere că Spania îi lipsesc, prin cumulul de cartonașe galbene, Dani Carvajal și Robin Le Normand, antrenorul Luis de la Fuente îl va selecta pe Jesús Navas drept fundaș, potrivit site-ului UEFA.

Dar care atacant al Franței va fi rivalul său direct? Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé sau Bradley Barcola? Toți sunt semnificativ mai tineri decât Navas și extrem de rapizi.

Experiența lui Navas poate face față vitezei și tinereții atleților francezi? Rămâne de văzut marți seara de la ora 22.00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si