În sezonul cald, atât doamnele, cât și domnii adoptă un tip de încălțăminte cât mai comod, la modă, dar și cât mai aerisit. Vorbim aici de toate tipurile de sandale și papuci.

Însă, există și la acest capitol o problemă. Nu toate modelele de sandale ne sunt recomandate de specialiști, iar motivele sunt multe.

Citește și: Moda anilor '90 a revenit: 9 piese pe care trebuie să le ai

Încălțări

Încălțări

[Sursa foto: Freepik]

Atunci când ne alegem sandalele potrivite trebuie să ținem cont de activitatea pe care o facem, de timpul petrecut încălțat, de comoditatea acestora și aspectul lor.

Iar în ajutorul fiecăruia dintre noi vin specialiștii, cu o serie de recomandări de ”așa nu”. Iată ce nu trebuie să porți niciodată vara.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Sandalele  de cauciuc ori plastic trebuie evitate, căci pot deveni alunecoase și pot provoca alunecări ori căderi din cauza transpirației.

”Nu este un material respirabil, așa că vei transpira mai mult în acest tip de încălțăminte. Uneori aceste sandale devin foarte fierbinți, așa că poți avea bășici sau ciuperci la picioare”, spune dr. Lesly Robinson, conform csid.ro.

Șlapii care se îndoaie și se răsucesc sunt și ei pe listă neagră de încălțări pentru vară. Specialiștii îi recomandă doar pentru mersul la piscină sau la plajă, căci materialul care trece printre degetele de la picioare poate provoca bășici și iritații.

”Dacă alegi un șlap care se îndoaie prea mult și nu are suport pentru arcadă, nu sunt recomandați pentru uzul zilnic”, mai spune specialistul.

Încălțări

Încălțări

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce încălțăminte să alegi în funcție de modelul rochiei

Sandalele gladiator nu sunt nici ele potrivite pentru sezonul cald și, în mod special, nu sunt potrivite pentru toată lumea.

”Dacă ești predispus la umflarea gleznelor, acele sandale nu sunt bune pentru tine”, declară Robinson.

Interzise sunt și încălțările care-ți lasă călcâiul expus, căci îți fac mersul mai greoi pentru că piciorul tău nu are cum să se prindă și de ce să se prindă.

Și, totodată, și mersul în picioarele goale poate fi problematic, căci nu puține sunt accidentele care se pot întâmpla.

”Nu vrem ca oamenii să calce pe ceva, vrem să aibă acel suport”, concluzionează specialistul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si