Deși românii preferă o bere rece sau o cafea cu gheață pe timpul verii, medicii sfătuiesc ca aceste produse să fie evitate pe cât posibil. Se pare că atât alcoolul, cât și cafeaua, nu aduc beneficii organismului în zilele toride.

Fără alcool și cafea pe timpul verii

Medicul Sandra Alexiu a explicat că pe timpul verii se recomandă evitarea consumului de alcool și cafea, pentru că organismul are nevoie de hidratare, care poate fi oferită doar de apă.

Un alt sfat oferit de medic este cel de a face duș de două, trei ori pe zi, în momentele toride, pentru răcorirea corpului.

Citește și: „Era îngrozită, țipa” Ea este Maria Diana, tânăra de o frumusețe rară, ucisă de urs în zona Jepii Mici. S-a zbătut din răsputeri să se salveze în ultimele clipe din viața sa, sunând la 112

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Alcoolul și cafeaua nu sunt recomandate pe timpul verii

[Sursa foto: istockphotos]

"Este necesar ca organismul să fie hidratat; să se evite alcoolul. De asemenea, este important ca în alimentaţie să găsească fructe şi legume proaspete. Este bine să se evite consumul de cafea.

În plus, ca să poată trece cu bine perioada de caniculă, toată lumea ar trebui să facă două, trei duşuri pe zi",  a declarat medicul Sandra Alexiu, potrivit informațiilor transmise de romania-actualitati.ro.

În cazul în care utilizăm aerul condiționat, medicul recomandă să fim precauți și să nu ne expunem direct în bătaia aerului. Aerul condiționat poate usca aerului, lucru care dăunează, în timp, sănătății.

Citește și: Imaginile terorii de la Cluj-Napoca, unde o fermă de porci s-a făcut scrum. Sute de animale au pierit în chinuri

”Să folosim aer condiționat, dar în aport indirect, deci nu să bată direct pe noi. Eventual, aparatul să fie pus într-o altă cameră și să nu bată direct pe noi. Și cu aerul condiționat trebuie să avem grijă, pentru că se usucă foarte mult aerul și sunt persoane care și din cauza asta nu tolerează aerul condiționat, din cauza uscăciunii”, a mai declarat medicul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si