Câte ore trebuie să dormi pentru a trăi mai mult. Se pare că somnul crește durata de viață
Somnul contribuie semnificativ la durata de viață, este concluzia unui studiu realizat de suedezi. Iată câte ore trebuie să dormi pentru a trăi mai mult.
Somnul influențează durata de viață. Se pare că un studiu realizat de suedezi a scos la iveală faptul că dacă dormim un anumit număr de ore, putem ajunge să trăim mai mult, potrivit informațiilor transmise de mcpress.mayoclinic.org.
Un studiu realizat pe 172.321 de adulți a scos la iveală un fapt incredibil. Se pare că somnul contribuie la creșterea duratei de viață.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro
În ciuda acestor descoperiri, adulții continuă să scadă durata somnului pentru a realiza cât mai multe activități. Specialiștii avertizează că persoanele care nu dorm suficient sunt predispuse mai mult să facă atac de cord, demență și diabet, printre alte afecțiuni de sănătate, spre deosebire de cele care dorm suficient.
„Somnul este reparator. În timpul somnului, creierul și corpul tău îndeplinesc multe sarcini esențiale importante pentru sănătatea generală.
În timp ce dormi, corpul se vindecă și se reface singur. Sistemul imunitar repară mușchii răniți și țesuturile lezate. Spațiile dintre celulele creierului se lărgesc, permițând lichidului să elimine toxinele. Amintirile sunt procesate, consolidate și stocate. Mușchii se relaxează, iar glandele și țesuturile secretă hormoni esențiali, cum ar fi hormonul de creștere și testosteronul”, a declarat Virend Somers, cardiolog la Mayo Clinic, care a studiat pe larg impactul somnului asupra sănătății.În cazul în care un om nu doarme suficiente ore, organismul întrerupe procesele de vindecare și restaurare. De asemenea, un somn redus duce la apariția grăsimii pe burtă, la creșterea tensiunii arteriale, la creșterea glicemiei și la îmbătrânirea accelerată a funcțiilor vitale.
Specialiștii au ajuns la concluzia că este indicat ca o persoană adultă să doarmă șapte ore. Această durată de somn este necesară pentru odihna eficientă a organismului și pentru îmbunătățirea semnificativă a stilului de viață care contribuie la durata de viață.