VIDEO Ciocolata din Dubai face furori în România. Ce conține desertul și cât costă o tabletă în țara noastră. Prețul nu este pentru orice buzunar
Ciocolata Dubai a devenit preferata românilor, chiar dacă prețurile nu sunt nici pe departe mici.
Ciocolata din Dubai a devenit cunoscută la nivel internațional și a devenit virală în special în mediul online. Comenzile curg, iar oamenii sunt foarte încântați de desertul care pare că a revoluționat tabletele de ciocolată.
Ciocolata conține cataif, fistic și pastă de susan, iar unele persoane nu mai au răbdare să comande de la cofetării și aleg să își pregătească acasă vestitul desert.
„Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată, l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu kataiful”, spune Sarah Hamouda, fondatoarea ciocolatei Dubai, scrie Observator.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Cât vor plăti românii la facturile de la energie electrică și gaze în iarna 2024. Avertismentul experților
Ciocolata Dubai a devenit foarte râvnită în ultimele luni, iar prețurile variază foarte tare în funcție de producător. Un laborator din Capitală, care produce peste 1500 de tablete zilnic, vinde o tabletă de 100 de grame cu aproximativ 25 de lei.
Pe de altă parte, o tabletă de 200 de grame ajunge la 50 de lei, în timp ce o cutie de praline costă 100 de lei.
Internetul este acum plin de rețete ale celebrului desert, însă ingredientele de bază rămân aceleași: ciocolată, kataif și fistic. Pentru o ciocolată Dubai cât mai autentică, stratul de umplutură trebuie să fie unul foarte consistent.
@.sweetfix Viral Dubai Chocolate making 🍫😍 #dubaichocolate #mtl #dubai #montreal #worldwide #france #usa #marketisagency 📸 :@Marketis Agency ♬ original sound- .sweetfix
Totuși, unii ciocolatieri îmbunătățesc constant rețeta care a devenit deja una clasică, totul pentru un efect cât mai spectaculos.
„Praline cu umplutură cu kataif şi fistic, snack bar. M-am gândit să le fac în varianta mică pentru că sunt uşor de împărţit, uşor de mâncat, nu ne solicită corpul aşa cum ne solicită o tabletă mare”, explică Marinel Bejan, ciocolatier.
Citește și: Vouchere pentru alimente 2024. Când intră banii pe card în octombrie