Studiile de specialitate au demonstrat că ceaiul matcha are nenumărate beneficii asupra corpului uman, cel mai important fiind îmbunătățirea sistemului nervos. Pe lângă beneficiile asupra sănătății, ceaiul matcha ajută la dezvoltarea abilităților sociale, potrivit csid.ro.

Beneficiile ceaiului matcha, de la îmbunătățirea sistemului nervos la dezvoltarea abilităților sociale

Un studiu realizat cu puțin timp în urmă a scos la iveală beneficiile numeroase ale ceaiului matcha asupra organismului.

Se pare că planta, bogată în vitamine, îmbunătățește funcțiile sociale și cognitive.

Citește și: Cornel Dinu, după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală delicată: "A trecut «coasa» pe lângă mine. Nu se moare pe masa de operație"

Studiul a fost realizat pe parcursul unui an, pe 99 de participanți, cu vârstă cuprinse între 60 și 85 de ani, cu probleme cognitive. Participanții au fost ulterior împărțiți în două grupuri. Timp ce un an, un grup a primit zilnic, capsule de ceai matcha, iar un grup capsule placebo.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

La sfârșitul studiului, persoanele care au consumat ceai matcha și-au îmbunătățit sistemul nervos prin perfecționarea programului de somn, dar și consolidarea abilităților sociale.

Matcha, ceai verde, conține vitamine, antioxidanți, minerale și compuși bioactivi benefici organismului, cum ar fi teanina și polifenolii. Teanina ajută la îmbunătățirea somnului, proces esențial în păstrarea sistemului nervos și cognitiv sănătos. De asemnea, doctorii au declarat că matcha previne apariția demenței.

Citește și: Amendă usturătoare pentru firma de catering care a livrat mâncare la școlile din Mehedinți: „Cineva a vrut să ne facă rău intenționat” Peste 100 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

"Concentrația sa ridicată de antioxidanți poate ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ, un factor-cheie în îmbătrânire și în bolile neurodegenerative precum Alzheimer. Consumul regulat de matcha a fost asociat cu îmbunătățirea funcției cognitive și cu un risc redus de apariție a simptomelor de demență, ceea ce îl face o completare puternică a unei diete sănătoase pentru creier",   a declarat un doctor celebru, pe TikTok. 

@robertwblove Three Drinks to Fight Dementia. #drinks #dementia #alzheimers #memory #coffee #greentea #matcha #mct #mctoil ♬ original sound- Robert Love


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si