A fost pentru prima dată când a fost folosită această "capsulă sinucigașă", denumită Sarco. Capsula, o cabină etanșă de mărimea unui sicriu, oferă, potrivit firmei care a creat-o, „o moarte rapidă, pașnică și de încredere”, fără asistența unui medic sau a medicamentelor.

Citește și: La doar 34 de ani, George și-a pus capăt zilelor. S-a aruncat în gol de pe viaductul Vidraru: „Numai Dumnezeu știe ce a fost in sufletul lui”

Femeia din Statele Unite, care a călătorit în Elveția în acest scop, și-a inițiat singură procesul de sinucidere apăsând un buton în timp ce stătea întinsă în capsulă.

Aerul din cabină a fost apoi înlocuit rapid cu azot gazos, făcând ca nivelul de oxigen să scadă la un nivel mortal într-un minut. Azotul nu este otrăvitor.

Femeia și-a pierdut cunoștința și a murit din cauza hipoxiei, a lipsei de oxigen, spune organizația care a însoțit-o în procedura de euthanasie.

Arestări în Elveția după sinuciderea asistată

Mai multe persoane au fost arestate după ce femeia a murit în „capsula sinucigașă”
Poliţia din Elveţia a efectuat mai multe rețineri în primul caz de acest gen, relatează BBC.

Poliția din regiunea Schaffhausen a declarat că a arestat „mai multe persoane” sub suspiciunea de incitare și a complice la sinucidere, după ce, luni, o persoană ar fi murit utilizat o capsulă fabricată de compania Sarco.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Convoaie militare în mai multe zone din Moldova și Transilvania. Ce se întâmplă- wowbiz.ro

În timp ce moartea asistată este protejată prin lege în anumite circumstanțe în Elveția, capsula Sarco a fost interzisă de la utilizare.

Arestări în Elveția după sinuciderea asistată

Arestări în Elveția după sinuciderea asistată cu Sarco

Compania care se află în spatele controversate capsule susțin că aceasta poate fi operată exclusiv de persoana care dorește să își pună capăt zilelor, fără supraveghere medicală.

Poliţia a declarat că dispozitivul a fost utilizat luni la o cabană forestieră din zona Merishausen, o parte slab populată a Elveţiei de la granită cu Germania.

Poliţiştii au recuperat dispozitivul şi cadavrul la faţa locului.

Numărul persoanelor arestate și identitatea acestora nu au fost dezvăluite. De asemenea, numele persoanei decedate nu a fost dezvăluit.

Ce spun apărătorii capsulei sinucigașe

Susținătorii capsulei sinucigașe spun că oferă o opțiune care nu depinde de medicamente sau medici și că extinde accesul la eutanasie, deoarece dispozitivul portabil poate fi imprimat 3D și asamblat la domiciliu.

Citeste si: VIDEO Mona Nicolici, dezvăluiri din căsnicia sa! Ce spune despre faptul că a ales să facă acest pas după vârsta de 40 de ani? „Avem de toate, avem și piper, avem și ardei iute, avem foarte multe condimente.”- kfetele.ro

Citeste si: Anca Țurcașiu iubește din nou la patru ani după divorț: ”Am hotărât împreună să petrecem restul vieților noastre”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cu toate acestea a existat opoziție și în Elveția, în ciuda faptului că această țară sunt unele dintre cele mai protejate legi din lume privind moartea asistată.

Criticii se tem că designul modern al dispozitivului glorifică sinuciderea, iar acest lucru poate fi utilizat fără supraveghere medicală este îngrijorător.

Moartea asistată este ilegală în majoritatea celorlalte țări europene, dar mii de persoane au călătorit în Elveția de-a lungul anilor pentru a-și pune zilele.

Citește și: "Capsula morții", interzisă în Elveția după ce noul val de sinucideri a speriat autoritățile. Ce este "sarcofagul" care te ucide în câteva secunde


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si