Meteorologii au emis mai multe avertizări de tip Cod galben care vizează țara noastră. Luni, 30 septembrie, la ora 10:00 a intrat în vigoare o atenționare de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului care vizează Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Acest Cod galben este în vigoare până marți, 1 octombrie, la ora 10:00.

„În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei vor fi averse, iar mai ales prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40

l/mp și izolat peste 50 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor mai fi pe parcursul zilei și în vestul și sud-vestul țării”, informează meteorologii.

Citește și: Sfântul Dumitru 2024: Pe ce dată se sărbătorește în calendarul ortodox și ce este bine să faci în această zi?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: 9 mașini pe care un mecanic auto spune că nu le-ar cumpăra niciodată: ”Costul reparațiilor este mult mai mare”- wowbiz.ro

cod galben, ploi, vijelii, anunt anm

Cod galben 30 septembrie - 1 octombrie 

[Sursa foto: meteoromania.ro]

În același timp a fost emisă și o atenționare de ninsori și intensificări ale vântului la altitudini în general de peste 1700 m în Carpații Orientali și Meridionali. Și acest Cod galben este valabil tot până marți, 1 octombrie, la ora 10:00.

„În Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h”, mai transmit meteorologii.

Marți, 1 octombrie, la ora 10:00 intră în vigoare o altă atenționare de tip Cod galben, care vizează Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. Este vorba despre o avertizare de intensificări ale vântului care este valabilă până miercuri, 2 octombrie, la ora 10:00.

„În intervalul menționat, în Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h”, notează ANM.

Citește și: Autoritățile rămân în alertă! Raed Arafat: „Am mers după scenariul cel mai grav care ni s-a dat”

cod galben, ploi, vijelii, anunt anm

Cod galben 1-2 octombrie 

[Sursa foto: meteoromania.ro]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si