Foarte mulți pensionari au muncit zeci de ani, în condiții grele, iar acum, la bătrânețe, unii nu reușesc să își acopere nevoile de bază cu banii din pensie.

De asemenea, sunt și foarte mulți români care muncesc cu ziua pentru a avea ce pune pe masă. Totuși, există și foarte multe persoane care nu au deloc venituri mari, dar nici nu doresc să facă ceva pentru a modifica acest lucru: asistații social.

Citește și: VIDEO Satele, fabrici de șomeri și asistați social

Mulți oameni se mulțumesc doar cu ajutorul social

Într-o comunitate rurală din Videle, cei mai mulți dintre oamenii care primesc ajutor social nu au lucrat prea mult la viața lor. Totuși, deși venitul primit din partea statului este unul foarte mic, în jur de 300 de lei, aceștia nu muncesc pentru a avea un trai mai bun, iar motivele sunt diverse.

„Unde să găsesc de muncă? Sunt și bolnav. Am avut niște accidente la inimă”, a spus Ioniță, un bărbat de 55 de ani. Acesta a recunoscut că primește ajutor social de la 14 ani.

Ioniță spune că nu va munci pe viitor, menționând că nu poate să facă acest lucru. Singura activitate pe care o face, la câteva zile, este să adune gunoaiele de străzi.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Asistat social care face curățenie pe străzi

Asistat social care face curățenie pe străzi

[Sursa foto: Captură KANAL D]

„Locuri de muncă aveți, dar nu vă duceți”

Într-un alt sat din apropiere este aceeași poveste. Oameni care preferă să primească bani puțini din partea statului, deși nu au probleme de sănătate.

„Pe primul plan, aș vrea să ne aprobe locuri de muncă! Primăria... sau eu știu...”, a spus Sile, un alt beneficiar al ajutorului social.

„Locuri de muncă aveți, dar nu vă duceți. Eu cred că sunt locuri de muncă, dar dacă dacă nu se duc... Eu una aș prefera să mă duc la muncă...”, a spus o doamnă.

Asistat social certat de o doamnă pentur că nu se duce la muncă

Locuri de muncă sunt, dar cine să se ducă?

[Sursa foto: Captură KANAL D]

De partea cealaltă, răspunsul lui Sile a fost: „Hai, du-te... că ești bolnavă!”. El menționează și că nu are probleme de sănătate.

Citește și: INS, date îngrijorătoare: rata șomajului continuă să crească! Peste 440.000 de români nu muncesc. Care este cauza

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Tot Sile spune că el ar vrea să muncească, dar nu se găsește nimic de lucru, menționând că „stă pe poziții”.

Totuși, sunt și oameni care își doresc să muncească. O doamnă dă vina pe conducerea orașului, în mod special pe primar, care a risipit banii.

Oamenii care primesc ajutor social nu vor nici măcar să lucreze ca zilieri. Bătrânii din mediul rural se plâng că nu există oameni care să îi ajute la treburi gospodărești, deși aceste persoane sunt dispuse să plătească.

Muncă în agricultură

Muncă în agricultură

[Sursa foto: Captură KANAL D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si