Iluziile optice folosite de psihologi nu sunt doar imagini amuzante, ci ele au rolul de a provoca mintea oamenilor să proceseze rapid anumite informații și să caute soluții în timp scurt.

Citește și: TEST IQ: Care pahar conține mai mult suc? Doar geniile își dau seama în câteva secunde

Un nou puzzle cognitiv le testează internauților capacitatea de a observa, analiza și gândi critic, potrivit site-ului JagranJosh.com.

Este și o modalitate interesantă de a măsura IQ-ul cuiva.

Dacă poți observa imaginea ascunsă în această iluzie optică, acesta poate fi un indiciu că ai o inteligență mai mare și abilități superioare de rezolvare a problemelor decât ceilalți.

Poți găsi puiul de găină în maxim 8 secunde?

În acest test IQ care circulă online, provocarea este să găsești un pui de găină ascuns în imaginea de mai jos în maxim 8 secunde! 

Doar 1% dintre oameni pot găsi puiul de găină ascuns între oi

Doar 1% dintre oameni pot găsi puiul de găină ascuns între oi

[Sursa foto: Jagran Josh]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Testul este mai dificil decât parte la prima vedere. Mai ales că timpul este extrem de scurt, iar liniile negre din desen sunt înșelătoare.

Potrivit experților, doar 1% dintre cei care participă la testările psihologilor reușesc să rezolve provocarea din acest test IQ.

În orice caz, abilitățile de observare și capacitatea de analiză/sinteză sunt antrenate prin repetarea unor teste similare.

Cercetările arată că toți cei care rezolvă puzzle-uri complexe cu iluzii optice în intervale de timp limitate își dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și se pot lăuda cu un IQ ridicat.

Astfel de oameni excelează adesea în domenii care necesită luarea rapidă a deciziilor, gândirea critică și conștientizarea sporită.

Iată soluția la testul de perspicacitate:


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si