Nu multă lume știe, dar în țara noastră există anumite comori naturale cu adevărat impresionante. Una dintre acestea este situată în Munții Apuseni.

Peștera Focul Viu a fascinat pentru mult timp oamenii pasionați de explorări și pe cei pasionați de natură. Pe lângă frumusețea ei, pentru care este renumită, această peșteră este cunoscută și pentru un fenomen extrem de interesant, care este foarte rar și care le oferă o experiență unică vizitatorilor. 

Citește și: Cum au fost descoperite de fapt moaștele Sfintei Parascheva. Semnul divin care s-a petrecut

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

pestera, fenomen ciudat, romania

Peștera în care un ghețar se transformă în flăcări. Fenomenul pare complet din altă lume

În Peștera Focul Viu are loc un fenomen desprins din povești. Situată la o altitudine de 1165 de metri, pe versantul sudic al Munților Bihorului, cei care se încumetă să facă o drumeție în această zonă au parte de o surpriză fenomenală în momentul în care ajung la peșteră.

Acolo, un ghețar se transformă într-un bulgăre de flăcări.

Fenomenul este unic în lume. Mai exact, în interiorul peșterii se află un ghețar impresionant care rămâne intact indiferent de vremea de afară, pentru că temperatura din interior este scăzută. Modul în care lumina soarelui cade pe acest ghețar, prin fenomenul de refracție, face să pară că acest ghețar este învăluit în flăcări. Această iluzie fenomenală face să pară cu adevărat că este în flăcări, de unde vine și numele peșterii.

Peștera Focului Viu este o atracție principală pentru turiștii care ajung în zonă. Pentru a proteja ecosistemul inedit, autoritățile locale și organizațiile de mediu au luat măsuri stricte. Vizitatorii care vin în zonă sunt încurajați să respecte regulile de conservare, pentru ca ghețarul să rămână în aceeași stare și în viitor.

Citește și: VIDEO Românii sunt primii atunci când vine vorba despre oboseala profesională. Slow living, trendul împotriva epuizării

pestera, fenomen ciudat, romania


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si