Medicul de chirurgie cardiovasculară Jeremy London vede la prima mână care sunt leziunile pe care le produc asupra sănătății noastre bolile de inimă, "cel mai mare ucigaș din lume".

Citește și: VIDEO „Sunt studii în derulare în momentul de față”. Ozempicul poate trata și bolile de inimă

Sunt câteva lucruri pe care medicul le evită întotdeauna astfel încât să nu își pună în pericol sănătatea, potrivit Today.com.

În calitate de chirurg cardiovascular, care operează pe cord deschis, el vede cum arată vasele de sânge deteriorate și efectuează operații de bypass pentru arterele înfundate.

„Acest lucru nu se întâmplă peste noapte la majoritatea oamenilor – este o acumulare a unui proces cronic”, a explicat dr. London din Savannah, Georgia, pentru sursa citată.

Fără fumat, alcool și apă de gură pe bază de alcool

Fumatul și alcoolul se află pe lista neagră a medicului, deoarece efectele negative ale celor două obiceiuri sunt cât se poate de grave.

Mai puțin cunoscut e faptul că apa de gură pe bază de alcool, care promite să omoare practic toți microbii poate afecta tensiunea arterială.

Bacteriile bune din gură ajută organismul să producă oxid nitric, care este implicat în dilatarea vaselor de sânge și în menținerea tensiunii arteriale sub control, explică medicul american.

Utilizarea regulată a apei de gură a fost asociată cu un risc crescut de hipertensiune arterială, independent de alți factori majori de risc, a constatat un studiu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citeste si: Cine este șoferul care a gonit pe contrasens pe Autostrada A7. A primit o amendă usturătoare şi a rămas fără permis- wowbiz.ro

„Îți poți crește de fapt tensiunea arterială pur și simplu ucigând bacteriile din gură”, spune London. „Și dacă ai tendința de a avea hipertensiune arterială, asta poate fi chiar mai rău.”

Cât mai puține alimente ultraprocesate

Este vorba de mâncăruri precum prăjituri, chipsuri, covrigei- alimente preambalate care au adaos de zahar sau sare, grăsimi nesănătoase și conservanți.

Consumul mai mare de alimente ultraprocesate este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare și mortalitate, după cum a constatat un studiu din Jurnalul Colegiului American de Cardiologie.

„Cu cât termenul de valabilitate este mai lung, cu atât viața ta este mai scurtă”, spune medicul medicul Jeremy London.

„Limitați aceste lucruri cât de mult puteți”, adaudă el.

Sfatul medicului este să vă concentrați pe alimente „făcute de Dumnezeu, nu de om”, în special alimente integrale cu un singur ingredient, bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele, carnea slabă și ouăle.

Băuturile răcoritoare și făina rafinată, de evitat

Pe lista neagră a medicului chirurg se mai află și băuturile răcoritoare îndulcite, dar și alimente făcute cu făină rafinată. 

London denumește băuturile răcoritoare „moarte lichidă” într-o altă postare pe rețelele sale de socializare, deși el spune pentru Today.com că descrierea poate fi puțin dură.

„Cred că băuturile răcoritoare sunt un adevărat flagel în societatea noastră, așa că încercam să atrag atenția”, spune el. „Evident,

băuturile răcoritoare bogate în calorii și ingerarea multor calorii pe care oamenii nu își dau seama că le primesc cu băuturile răcoritoare pe bază de zahăr este un mare nu-nu.”

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Câți copii are, de fapt, Valeriu Gheorghiță din mariajul cu fosta soție, Cristina? Cât plătește pensie alimentară actualul soț al Monicăi Bîrlădeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

Consumul zilnic de băuturi îndulcite cu zahăr este asociat cu riscul de boli cardiovasculare, indiferent de nivelul de activitate fizică, a constatat un studiu din 2024.

Băuturile dietetice fără zahăr sunt mai puțin dăunătoare, dar cea mai bună alegere este apa și ceaiul, spune London.

Doctorul spune că nu este împotriva pâinii și pastelor, atâta timp cât sunt produse din cereale integrale.

Dar mulți oameni aleg opțiuni făcute cu făină albă rafinată, care a trecut printr-un proces care îndepărtează fibrele alimentare, fierul și multe vitamine din grupa B.

Când alegeți cerealele integrale, fibrele alimentare din interior pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de colesterol și la reducerea riscului de boli de inimă.

A avea o dietă sănătoasă este unul dintre cele opt obiceiuri zilnice pe care cardiologii le urmează pentru a-și menține inimile sănătoase, alături de sport, odihnă și altele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si