Brânza este un aliment foarte consumat în țara noastră, indiferent de sortiment. Totuși, nu multe persoane știu că un anumit tip de brânză are mai multe beneficii pentru creier decât altele.

Brânza este o sursă excelentă de proteinele de care organismul uman are mare nevoie. Oamenii de știință au descoperit pe parcursul timpului că există anumite tipuri de brânză care contribuie la o memorie mai bună și la o funcție cognitivă mai clară.

Citește și: VIDEO Ouă și brânză, ținute în temperaturi chiar și de 40 de grade. Ce pericole pot reprezenta pentru sănătate

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cine este românca de la show-ul Victoria's Secret, care a defilat alături de Adriana Lima și surorile Hadid- antena3.ro

Citeste si: Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași- wowbiz.ro

branza feta, neurochirurg, lactate

Medic: Brânza feta, mai sănătoasă decât cea din lapte de vacă

Potrivit oamenilor de știință, brânza feta și cheddar au beneficii semnificative pentru creier. Un cunoscut medic explică de ce este feta benefică, chiar dacă nu trebuie consumată zilnic. 

„Brânza feta are un gust ușor astringent și nu are un înveliș mai gros. Brânza feta tradițională este făcută din lapte de oaie și, dacă acesta este combinat cu cel de capră, laptele de capră nu are voie să fie prezent într-o cantitate mai mare de 30%.

Brânza feta realizată în mod tradițional este mai sănătoasă decât brânza din lapte de vacă întrucât este mai ușor de digerat, are potențial alergic mai mic și generează mai puțină inflamație în organism, ceea ce înseamnă că este o variantă mai bună decât telemeaua de vacă, în special pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză (…)

O cană de brânză feta are 21,3 grame de proteine.

Aceasta reprezintă 43% din aportul zilnic de proteine, făcând brânza feta o sursă importantă de proteine. Fiind o brânză bogată în sodiu, dar care conține și grăsimi saturate, brânza feta este recomandată pentru consumul ocazional, nicidecum pentru consumul zilnic”, spune medicul Laura Ene despre consumul de brânză, pe doc.ro

Citește și: Ce se întâmplă dacă bem apă în timpul mesei? Specialiștii explică dacă e bine sau nu să avem acest obicei

branza feta, neurochirurg, lactate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si