Cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare. O echipă de specialiști a studiat vietățile care se află pe fundul oceanului, unde au reușit să identifice o vietate unică, care trebuie protejată, potrivit informațiilor publicate în nature.com.

Vietate unică, găsită pe fundul oceanului: "Trebuie protejată" 

Sub scoața terestră de pe fundul oceanelor, oamenii de știință au descoperit o vietate unică. O echipă de cercetători care s-a ocupat cu studiul lanţului muntos subacvatic, care traversează Oceanul Pacific, au descoperit o specie unică de viermi gigantici.

Citește și: Ireal ce au aflat cercetătorii despre Cosmos! Asta schimbă tot ce știai până acum despre Calea Lactee

Viermii gigantici ar trai în oaze subacvatice create de plăcile tectonice care se îndepărtează una de alta, care au produs, la rândul lor, căi hidrotermale prin care se scurge apă încălzită de magmă şi încărcată cu compuși chimici. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cine este românca de la show-ul Victoria's Secret, care a defilat alături de Adriana Lima și surorile Hadid- antena3.ro

Citeste si: Câți bani a reușit să facă o femeie care a reciclat sute de PET-uri de la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași- wowbiz.ro

Această vietate crește sub o presiune de 250 de ori mai mare decât cea de la suprafața Pământului și supraviețuiesc în întuneric total, în simbioză cu bacterii care produc nutrienţi din minerale. 

Este important să ştim cine locuieşte acolo şi unde pentru a-i putea proteja de exploatarea minieră în adâncurile mării.

Această faună este unică şi trebuie protejată, a declarat Monika Bright, profesor de biologie marină la Universitatea din Viena şi coautor al studiului.

Citește și: "Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul 3906 și știe ce urmează să se întâmple cu umanitatea

Viermii gigantici descoperiți pe fundul Oceanului Pacific ajung să măsoare până la 41 cm lungime și trăiesc în grote individuale, unde ar exista, uneori, condiţii apropiate de cele de la suprafaţă: "o temperatură care ajunge la 25°C, oxigen şi hidrogen

sulfurat toxic în concentraţii moderate", a mai explicat Monika Bright.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si