Cheia succesului la cazinou: Jocul responsabil

Odată cu dezvoltarea cazinourilor online, jocurile de noroc au atins o popularitate extrem de mare atât la nivel global, cât și în România. Adevărul este că în ultimii ani, numărul cazinourilor online a crescut vertiginos, iar producătorii de jocuri s-au înmulțit și ei dezvoltând portofolii interesante.

Alis Pop, vineri 18 octombrie 2024 , 10:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Datorită convenienței și confortului de a juca de acasă, jocurile de noroc au devenit și mai populare mai ales în perioada pandemiei. Totuși, ceea ce oamenii uită când încearcă aceste activități este responsabilitatea. Pe fiecare produs de acest tip există însă îndemnul „Joacă responsabil” pentru că jocurile de noroc pot trece foarte ușor limita de la distracție la adicție.

Dacă ești și tu curios cum poți să menții un echilibru și un joc responsabil ca să te distrezi la cazinouri, citește acest articol în continuare.

De ce este nevoie de echilibru pentru jocurile de noroc?

Atunci când joci la cazinouri online este foarte important să ai mereu în minte ideea că această activitate este exclusiv un lucru pe care îl practici pentru propriul divertisment. În niciun caz nu o să fie niciodată o sursă sigură de venit. Însă, atunci când un jucător pune pe primul loc aceste câștiguri în loc de distracție, intervine și riscul de a pierde controlul.

Tocmai de aceea, este atât de important să ne impunem limite atunci când simțim că ne îndreptăm atenția mai mult spre câștiguri decât spre joc. Nu trebuie să lăsăm ca plăcerea jocului să devină o problemă reală.

Există nenumărate soluții pentru acest lucru, inclusiv jocul în varianta gratuită. Există atât de multe website-uri care au colecții întregi de jocuri, toate cu varianta demo. Poți să joci cu credite digitale gratuite ca să te distrezi și eventual să înțelegi cum funcționează mecanismele unui joc.

Totuși, ca să înțelegem mai bine cum să punem în primul plan sănătatea mentală, trebuie să înțelegem psihologia din spatele acțiunilor noastre.

Dacă nu optăm pentru jocuri gratuite, de ce este greu să menținem echilibrul între distracție și câștig? Aceasta este o întrebare ce trece prin mintea mai multor jucători. Totuși le putem explica prin câteva concepte simple.

Există un fenomen, pe care mulți îl numesc iluzia controlului. Acesta face ca pariorii să creadă că dețin puterea de a influența rezultatele unui joc, care oricum se desfășoară aleatoriu. Este o credință falsă care îi face să joace cu mai multă încredere și pe mize mai mari. Toate pentru a urmări câștigul.

De asemenea, creierul nostru răspunde pozitiv la recompensele pe care le oferă astfel de jocuri. De exemplu, câștigurile, fie ele și ocazionale, ne oferă un sentiment de satisfacție, însă tot acest sentiment poate declanșa și dorința de mai mult și de a juca în continuare.

Riscurile jocurilor de noroc

Atunci când nu îți respecți propriile limite și apare dezechilibrul dintre distracție și câștig, apar consecințele, iar unele dintre ele pot fi de-a dreptul devastatoare. Problema majoră este dependența de jocuri de noroc, care afectează oamenii din întreaga lume.

Dependența se definește prin obsesia de a juca mereu, chiar și atunci când aceasta activitate duce la probleme financiare sau personale.

Există nenumărate cazuri în care pierderile financiare imense au avut efecte negative nu doar asupra jucătorilor ci și a familiei sau a apropiaților acestora. Mai mult decât atât, o persoană dependentă de aceste jocuri se află într-un stres constant, fapt ce duce la anxietate și depresie, ce afectează nu doar starea de sănătate mentală, dar și cea fizică.

Din nefericire, mulți pariori își dau seama prea târziu cât de afectate le sunt viețile de această dependență și recurg la comportamente autodistructive.

Tocmai din acest motiv, este atât de important ca în momentul în care dependența preia frâiele să cauți ajutor specializat.

Una dintre cele mai cunoscute organizații din România care se ocupă cu dependența de jocuri de noroc și prioritizează jocul responsabil, are în echipa sa psihologi și persoane autorizate care pot să-i îndrume și să îi ajute pe cei care au nevoie. Practic, împreună cu profesioniști dedicați, lupta împotriva acestei dependențe poate avea un rezultat victorios.

Cum menținem un joc responsabil?

Pentru ca activitatea ta cu jocurile de noroc și pariuri să fie cât mai echilibrată și eficientă îți vom prezenta câteva sfaturi de la specialiști din industrie.

În ultima vreme, potrivit celor de la BetBrain, tot mai mulți jucători sunt concentrați pe utilizarea diferitelor instrumente care îi pot ajuta să creeze acest echilibru între distracție și câștig.

Această platformă, ca multe altele din industrie, oferă resurse valoroase ce explică cum se folosesc aceste instrumente, dar oferă și conținut educativ, pentru un joc echilibrat. Încheind această paranteză, mai jos ai câteva sfaturi de la experții BetBrain pentru un joc echilibrat și de succes:

 

  • Totul începe cu bugetul: Setează un buget fix cu bani pe care ești dispus să îi aloci în acest tip de divertisment. Gândește-te că există posibilitatea ca tu să pierzi acești bani, însă nu trebuie să încerci să-i recâștigi sau să adaugi alții. În momentul în care fondurile s-au epuizat, tu trebuie să te oprești!
  • Limitele de timp sunt vitale: Primul lucru pe care oamenii îl pierd jucând este timpul. Nu degeaba se spune că timpul trece repede atunci când te simți bine. Tocmai de aceea setează alarme sau pauze regulate pentru a afla cât timp ai petrecut deja jucând. Este de altfel și o metodă bună să afli cum te simți de fapt în acele momente.
  • Consideră-ți sentimentele: Chiar dacă de multe ori este greu să ții pasul cu toate stările prin care treci în timpul unui joc, este important să știi cum te simți. De exemplu, dacă simți frustrare sau nevoia de a recâștiga pierderile, aici ai deja un indiciu ca pierzi controlul.
  • „Pauzele lungi și dese cheia marilor succese”: Cine ar fi crezut că acest citat pe care-l utilizam des la chiulitul de la ore, o să se muleze atât de bine în activitatea asta? Într-adevăr să iei pauze de la joc este extrem de important pentru a-ți recăpăta perspectiva de ansamblu. Astfel, poți să-ți configurezi strategia și poți evita de asemenea pierderile emoționale.
  • Stai departe de stres: Pe lângă pariuri și jocuri de noroc, este vital să găsești și alte activități care nu implică riscuri. Gândește-te la moduri de relaxare de care să te bucuri cu adevărat. Sportul, arta, meditația sunt doar câteva exemple cu care poți să începi.

 

Deci după cum bine vezi, un echilibru între divertisment și câștig este posibil, dar e nevoie de multă determinare din partea jucătorului. Totul depinde de tine și limitele pe care ți le impui atunci când joci la cazinouri online.

Ține minte sfaturile experților și orientează-te spre un joc echilibrat. Iar în cazul în care simți că aceste jocuri pot deveni o problemă, orientează-te spre specialiști în domeniu care te vor ajuta să te îndrepți spre calea cea bună.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Abia acum s-a aflat! Care ar fi cauza morții lui Valeriu Dan Pavel. Actorul filma... Abia acum s-a aflat! Care ar fi cauza morții lui Valeriu Dan Pavel. Actorul filma pentru sezonul 2 din „Wednesday”
spotmedia.ro
Plantele produc o moleculă anti-stres. De ce este asta o veste excelentă pentru noi Plantele produc o moleculă anti-stres. De ce este asta o veste excelentă pentru noi
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si