Truong My Lan, o miliardară din Vietnam, a fost condamnată la închisoare pe viață. În luna aprilie a acestui an, miliardara a primit sentința de pedeapsa cu moartea pentru o fraudă bancară istorică.

Povestea impresioantă de viață a miliardarei condamnate la moarte, care a început să facă bani dintr-o tarabă de cosmetice, în piață.

Citește și: Cristi Minculescu, legenda vie a muzicii rock din România, duminica aceasta la “Invitatul de 12”, la Kanal D2 și Radio Impuls: “Încerc să mă reconectez la vremurile de atunci, anii ’70”

Cine este Truong My Lan

Truong My Lan nu a provenit dintr-o familie bogată. Aceasta a început să facă bani fiind vânzătoare la o tarabă, în piață, alături de mama sa cu care vindea produse cosmetice. În anul 1986, după ce Partidul Comunist a permis o perioadă de reformă economică, a început să cumpere mai multe proprietăți. Patru ani mai târziu, Truong My Lan deținea un portofoliu impresionant de hoteluri și restaurante.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Truong My Lan a devenit treptat unul dintre cei mai mari magnați imobiliari din Vietnam, țară comunistă. A reușit să administreze mai multe firme și s-a făcut remarcată în urma averii impresionante pe care a reușit să o strângă.

Citește și: Un consilier județean din Gorj, ridicat de DIICOT pentru trafic de stupefiante. Cine este Nelu Pavel

Miliardară, condamnată la moarte și închisoare pe viață în două procese

Truong My Lan a fost un magnat imboliar în Vietnam. Femeia a fost președinte al Consiliului de Administrație al mai multor dezvoltatori imbiliari, iar firmele pe care le administra au fost acuzate că au strâns, în mod ilegal, peste 30 de trilioane de dong (1.2 miliarde de dolari) din emiterea de obligațiuni către investitori.

Truong My Lan a fost acuzată de obținerea de proprietăți prin fraudă, spălare de bani și transferuri transfrontaliere ilegale de bani, potrivit presei locale, citate de Reuters.

Miliardara se pare că ar fi transferat ilegal 4,5 miliarde de dolari în și din Vietnam. Mai mult decât atât, femeia ar fi spălat 445 de trilioane de dong (18,1 miliarde de dolari). În timpul porcesului, Truong My Lan și-a recunoscut multe dintre infracțiuni. Având în vedere acestea, judecătorii au condamnat-o pe miliardară la închisoare pe viață în ultimul proces.

În luna aprilie a acestui an, într-un proces în care a fost găsită vinovată de deturnare de fonduri, luare de mită și încălcări ale normelor bancare în cadrul unei fraude financiare de 304 000 de miliarde de dong (25 de milioane de euro), miliardara a fost condamnată la moarte. Fraude pe care a comis-o a fost clasată drept cea mai mare fraudă înregistrată în țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si