Detalii impresioante despre viața lui Nicolae Ceaușescu continuă să fie dezvăluite. Se pare că dictatorul nu ar fi consumat cafea, iar motivul este de-a dreptul neobișnuit.

Nicolae Ceaușescu nu a băut cafea

Se pare că Nicolae Ceaușesc cu a băut cafea niciodată. Băutara nu a fost pe gustul dictatorului, care o considera un lichid pentru oameni săraci.

Citește și: Cine este miliardara condamnată la moarte, în Vietnam? A început să facă bani dintr-o tarabă de cosmetice

Este cunoscut faptul că oamenii săraci erau considerați a fi oameni buni, în timp ce politicienii și oamenii bogați erau considerați oameni răi. Motivul pentru care Nicolae Ceușescu nu a consumat niciodată cafea ar fi, de fapt, economia.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima pentru transplant. „S-a zbătut pe masă”- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În discuțiile pentru bugetul acordat pentru importuri, Nicolae Ceușescu s-ar fi enervat când auzea de bani pentru cafea. Treburi mai importante precum oțelul și țesăturile câștigau mai mulți bani în detrimentul cafelei, care ajunsese să fie considerată un produs de lux. De exemplu, un kilogram de cafea din Alvorada austriacă costa 80 de lei. 

Când i se puneau în față rapoartele despre importuri, Ceaușescu nu uita niciodată să taie din banii pentru cafea, ar

fi declarat Tudor Octavian, publicist și jurnalist român. 

Citește și: Președintele Chinei merge din nou în Rusia. Ce decizii vor lua Vladimir Putin și Xi Jinping

Nervozitatea lui Nicolae Ceușescu cu privire la cafea a ajuns să îi sperie pe toți. În rebusuri, cuvântul cafea a fost interzis, iar realizatorii trebuiau să verifice cu atenție toate cuvintele. În cazul în care se obține acest cuvânt, persoana ar fi riscat să fie acuzată de subversiuni. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si