Ron Ely, actorul american care a ajutat la imortalizarea imaginii lui Tarzan, a murit la vârsta de 86 de ani.

Actorul a dezvăluit în interviurile acordate de-a lungul anilor că și-a făcut singur cascadoriile din filmul Tarzan și a lucrat direct cu tigrii, leii, cimpanzeii și alte animale care erau prietenii personajului din junglă.

Actorul Ron Ely s-a stins din viață în casa sa din Los Alamos, California, pe 29 septembrie, după cum a declarat fiica sa Kirsten Casale Ely, potrivit Sky News.

De asemenea, Ron Ely a jucat rolul principal în filmul de acțiune din 1975 Doc Savage: The Man Of Bronze.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Actorul înalt și musculos a contribuit la formarea imaginii moderne a creației fictive de la începutul secolului XX a scriitorului Edgar Rice Burroughs, Tarzan.

Ron Ely, ales în ultima clipă în rolul lui Tarzan

Actorul a povestit cum a fost chemat în ultima clipă să joace în serialul Tarzan. „Au încercat mai întâi să-l plaseze pe un fost jucător de fotbal american pe nume Mike Henry, dar acestuia nu-i plăceau cimpanzeii și din momentul în care a ajuns pe platoul de filmare, lucrurile au luat-o razna”, a spus Ely într-un interviu pentru Daily Express

în 2013.

Henry a fost atacat de un cimpanzeu în timp ce se filma episodul pilot, ceea ce a dus la alegerea lui Ely ca înlocuitor în ultimul moment.

Filmările la Tarzan s-au făcut în Brazilia, iar Ron Ely a fost chemat în ultimul moment să ia un avion spre America de Sud.

„Când mi-au oferit rolul, m-am gândit: „Nici nu vreau să aud de acest proiect. Dacă joc rolul de Tarzan, voi fi etichetat pe viață cu această imagine”, a spus Ely pentru Express.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si