Un mormânt cu urme de ritualuri împotriva vampirismului pe trupul decedatului a fost descoperit, în urma săpăturilor efectuate în cadrul sitului arheologic din complexul Perperikon din Bulgaria, informează Rador.

Citește și: VIDEO Oamenii, folosiți drept scut în fața "vampirului"

Este al doilea astfel de mormânt de vampir descoperit în Bulgaria. În 2013, la Perperikon a fost descoperit un mormânt al unui „vampir”, iar scheletul găsit acolo a fost prins prin partea stângă a corpului cu o tijă de fier.

La acea vreme, profesorul Ovcharov, care conduce echipa de arheologi, a anunțat că mormântul descoperit al unui „vampir” este un „geamăn” al celui descoperit anterior la Sozopol.

Perperikon este unul dintre simbolurile moștenirii tracice din Bulgaria, un sit de o frumusețe și importanță extraordinară, care continuă să dezvăluie secrete din trecutul său milenar.

"Vampirul" era o persoană cu malformații 

Coordonatorul săpăturilor arheologice, prof.Nikolai Ovcearov, a prezentat detalii despre descoperire, potrivit sursei citate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Motociclist ucis de mașina condusă de iubita lui, la Galați. Cei doi se certaseră cu o zi înainte, el a visat-o la înmormântarea lui- antena3.ro

Citeste si: Bucureștiul, fabrica de făcut milioane a clanurilor imobiliare. Cum îi ajută instituțiile statului pe interlopi să prospere- wowbiz.ro

Potrivit arheologului bulgar, trupul neînsufleţit supus după deces ritualurilor anti-vampirism a aparţinut unei persoane cu malformaţii.

"Când a fost descoperit, arheologii s-au gândit că ar putea fi vorba despre un copil, având în vedere înălţimea de 110 cm, dar dimensiunile capului şi alţi indicatori ne-au dus la gândul la o persoană cu malformaţii. Nu este de mirare, pentru că astfel de persoane erau respinse în mare măsură de societate”, a explicat Ovcearov.

Arheologul a adăugat că la înhumarea cadavrului, au fost aşezate pe trupul defunctului o cruce de prapur (steag bisericesc n.r.), „aparent desprinsă special de pe steag” şi un obiect ascuţit.

Cele două obiecte sunt aşezate pe ambii umeri ai defunctului, ceea ce potrivit arheologului este prima descoperire a unei cruci de prapur folosite într-un ritual împotriva vampirismului.

Perperikon este unul dintre simbolurile moștenirii tracice din Bulgaria

Perperikon este unul dintre simbolurile moștenirii tracice din Bulgaria

Arheologul bulgar a adăugat că descoperirea a fost făcută după ce au fost găsite aproape 250 de morminte, în apropierea Marii Bazilici.

În anul 2013, la Perperikon, a fost descoperit un alt mormânt de „vampir”, în care scheletul găsit avea un brăzdar înfipt în partea stângă a corpului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si