Roverul, aflat în craterul Jezero, a înregistrat această eclipsă parțială de Soare realizată de către luna marțiană Phobos pe 30 septembrie, cunoscută ca fiind cea de-a 1285-a zi marțiană a misiunii robotice.

Citește și: Carmen Iohannis împlinește azi 64 de ani. Fotografia cu soția președintelui care a surprins o țară întreagă

Pe măsură ce luna în formă de cartof a trecut prin fața Soarelui, a creat aspectul unui „ochi bulbucat”, care amintește de Halloween, potrivit Fox News.

Eclipsa de Soare, vizibilă de mai multe ori pe an pe Marte

Potrivit NASA, această eclipsă parțială provocată de Phobos este vizibilă pe Marte de mai multe ori într-un an marțian. Perseverance a asistat la mai multe eclipse de la aterizarea pe Marte, în 2021. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imaginile din satelit arată o navă misterioasă construită în China. Ar putea fi prima de acest fel: „Are o formă neobișnuită”- antena3.ro

Citeste si: Decizia care i-a salvat viața lui Adrian, un român de 37 de ani prins în dezastrul din Spania: "Am luat câinele și m-am dus"- wowbiz.ro

Luna Phobos are doar aproximativ 27 de kilometri în diametru și orbitează ecuatorul marțian în aproximativ 7,6 ore. Din perspectiva roverului, trecerea lunii prin fața Soarelui durează cam 30 de secunde.

Imaginea înfricoșătoare publicată de NASA cu eclipsa de soare de pe Marte

Imaginea înfricoșătoare publicată de NASA cu eclipsa de soare de pe Marte

[Sursa foto: NASA]

Destin cunoscut pentru Luna Phobos  

Observând Phobos prin misiuni robotizate, oamenii de știință pot înțelege mai bine cum se schimbă aceasta.

Specialiștii NASA au declarat că luna se apropie de Marte în fiecare an și, în cele din urmă, se va ciocni cu Planeta Roșie, dar nu mai devreme de 50 de milioane de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si