Târgul de Crăciun din Sibiu s-a deschis pe 15 noiembrie. Printre atracțiile turistice se regăsesc, bineînțeles, și preparatele tradiționale și vinul fiert. Cât costă un pahar din băutura specifică sezonului și cât scot românii din buzunar pentru a mânca?
Cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Sibiu
Băutura sezonului este preferată și la Târgul de Crăciun de la Sibiu.
Potrivit informațiilor transmise de
turnulsfatului.ro, ca să bei un pahar de vin fiert în spiritul sărbătorilor, trebuie să plătești între 12 și 17 lei, în funcție de tipul de vin și dimensiunea paharului.
Tot la capitolul de băuturi calde se regăsesc ceaiul și cafeaua, care costă în jur de 8 lei.
Citește și: Silviu Prigoană și-a scos la vânzare casa înainte să moară! Cum arată vila de lux la interior și cu ce sumă colosală se vinde?
Românii scot bani grei din buzunar pentru a mânca la târg
La Târgul de Crăciun din Sibiu, turiștii se pot bucura de o varietate de produse. De la turtă dulce și clătite, la sarmale sau ciolan afumat, doritorii pot găsi orice în tarabele expuse.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Comuna din România unde cresc pietrele, la propriu: Ce sunt trovanții și cum arată locul spectaculos vizitat anual de mii de turiști- antena3.ro
Citeste si: EXCLUSIV. Reacția lui Marcel Ciolacu în scandalul zborurilor plătite de Nordis: „Nu am văzut până acum un astfel de document”- wowbiz.ro
Printre cele mai ieftine produse se regăsesc turta dulce, care costă 12 lei, și un șirag de covrigi, care costă 15 lei.
Pentru o clătită simplă, românii scot din buzunar 20 de lei. Prețul poate ajunge până la 30 de lei, în funcție de topping-uri și umplutura aleasă. Aceeași situație este și în cazul langoșului. Un langoș simplu costă 20 de lei, iar în funcție de aroma aleasă, prețul crește cu 5 lei.
Printre cele mai scumpe preparate se află sarmalele. O porție de două sarmale, cu pâine și smântână, costă 35 de lei. Pentru o porție de tocană de vită, românii trebuie să scoată din buzunar 40 de lei, iar pentru o porție de ciolan cu murături, turiștii plătesc 50 de lei.
Citește și: Elena-Maria a supraviețuit ca prin miracol, când nimeni nu îi dădea vreo șansă. S-a născut la 22 de săptămâni, iar după trei luni a ajuns în brațele mamei: "O luptătoare"