Close sidebar
Close sidebar

Reacția lui Sorin Cîmpeanu la apariţia pe piaţă a subiectelor la română înainte de a le da instituţia

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, joi, despre apariţia subiectelor la română înainte de a deveni publice că există deja o anchetă a Parchetului şi o anchetă disciplinară a Inspectoratului judeţean Suceava.

Diana Bostan,

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Din primele informații, o persoană din comisia de organizare a examenului este cel care a transmis subiectele, încălcând angajamentul de confidenţialitate, în care se preciza că acestea sunt secret de serviciu până devin publice. 

Sorin Cîmpeanu reacționează în cazul subiectelor transmise la română

”Există deja o anchetă a Parchetului. Ministerul Educaţiei a fost deja contactat de reprezentanţii Parchetului iar cercetarea disciplinară la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a reliefat faptul că un membru al comisiei de organizare a examenului din acea şcoală este cel care a transmis subiectele, încălcând angajamentul de confidenţialitate, în care se preciza că acestea sunt secret de serviciu până devin publice”, a spus ministrul. 

Citeste si: EDU.ro Subiecte BAC 2022 Fizică. Pregătește-te pentru examen cu variante de subiecte oficiale

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

”Va suporta consecinţele, conform legii”, a arătat Cîmpeanu. 

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu după proba de Matematică de la Evaluarea Naţională

Ministrul Educaţiei a anunţat că astăzi s-a derulat proba la Matematică la Evaluarea Naţională şi au fost prezenţi 148.595 de elevi, în 3.655 de centre de examen. Numărul absenţilor a fost 6. 963 de elevi.

Citeste si: Evaluarea Națională 2022 Matematică. Ce subiecte au picat la proba de azi. Baremele au fost anunțate pe EDU.RO

Potrivit ministrului Cîmpeanu, proba s-a desfăşurat fără incidente deosebite. ”Au fost doar trei eliminaţi din examen, Sibiu şi Constanţa, câte un elev, pentru posesie de materiale de inspiraţie nepermise, fiţuici mai exact, şi o altă eliminare din examen, în Ilfov, pentru folosirea telefonului”, a mai spus ministrul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI