Un rechin lung de 7,5 metri a eșuat pe o plajă din Regatul Unit în weekend și a fost nevoie de un moto-stivuitor pentru a muta fiara masivă de pe țărm, după cum arată fotografiile publicate.

Citește și: "Plaja antică este un loc extraordinar şi unic". Cum arată plaja îngropată la erupţia Muntelui Vezuviu și redeschisă acum pentru turiști

Carcasa unui rechin maximus sau basking – al doilea cel mai mare pește viu din mare după balene – a fost văzut zbătându-se în apele de pe plaja Maidens din Scoția.

Citește și: VIDEO Rechin uriaș filmat chiar lângă plajă, într-o stațiune populară din Europa. Turiștii au simțit fiori reci pe spate

Turiștii au crezut inițial că au văzut o balenă până când grupurile de cercetare și salvare au emis un comunicat și au identificat animalul.

Aflată pe plajă, Yolanda McCall, din Ayrshire, a spus că este greu de spus dacă animalul marin este încă în viață pe țărm sau a murit deja.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Creatura era încă în apă și nu ne-am putut da seama dacă era moartă sau vie”, a spus ea pentru presa locală.

Un salvator a declarat: "Am vrut să încerc să o ajut, dacă era în viață și se zbate, așa că mi-am îmbrăcat costumul de neopren și am intrat în apă să verific.”

Dar când s-a apropiat, și-a dat seama că rechinul era mort deja. "A fost încurcat într-un năvod lungă de frânghie, s-a încâlcit în gură și prins în jurul cozii”, a spus McCall. "Poate a încercat să se elibereze și s-a epuizat”

Rechin uriaș, eșuat pe plaja din Scoția

Rechin uriaș, eșuat pe plaja din Scoția

[Sursa foto: Facebook]

Ce este Cetorhinus maximus

Dupa balena rechin (Rhincodon typus), Cetorhinus maximus este cel mai mare peste din lume, putand ajunge la o lungime de 12 m. si o greutate de 19 tone.

În ciuda dimensiunii impresionante, rechinul gigant este un animal inofensiv. Prezinta miscari lente si se hraneste cu plancton, pe care il absoarbe cu ajutorul celor cinci lamele masive pozitionate de jur inprejurul capului.

Este singurul membru al familiei Cetorhinidae. Primul specimen a fost descoperit in Norvegia, fiind ulterior descris si denumit de catre Gunnerus (celebru botanist norvegian), in anul 1765.

Termenul “Cetorhinus” provine din limba greaca, de la cuvantul “ketos” care inseamna monstru marin sau balena si “rhinos” care se traduce prin nas; “maximus“ este un cuvant de origine latina- insemnand “cel mai mare“.

A fost nevoie de un stivuitor ca să-l începărteze de pe plajă

A fost nevoie de un stivuitor ca să-l începărteze de pe plajă

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si