În Marea Neagră trăiesc și rechini. Aici se regăsește specia denumită și „Câinele de mare", care este mult mai mică și mai timidă. Din acest motiv nu stă pe țărm, ci în mijlocul mării. Specialiștii spun când a fost văzut ultima dată pe litoralul românesc.

Citește si: Întâmplare inedită. Un urs a ucis un taur într-o localitate din România

După cazul șocant în care Roxana Donișan a fost ucisă de un rechin, oamenii se tem de zonele cu apă multă.

Românii vor să știe dacă rechini de acest tip trăiesc și în zona României. Răspunsul este unul pozitiv, însă specialiștii spun că nu este motiv de îngrijorare. Există rechini, însă de o specie diferită față de cei din Marea Roșie.

Când apare rechinul din Marea Neagră

Cercetătorii au început să studieze cu mare atenție Marea Neagră, asta de când a fost descoperit cazul româncei ucise de rechin în Egipt, astfel că au constatat că rechinul de aici este pe cale de dispariție.

„Câinele de mare” este singura specie de rechin din Marea Neagră. El a fost pescuit intens. La ultima monitorizare făcută între 1981 și 1991, populația de rechini din Marea Neagră era în scădere cu 60%.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește si: Un martor a filmat momentul în care Roxana Donișan a fost atacată de rechin: „Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze”

Experții au declarat că specia este pe cale de dispariție. Rechinul a fost văzut ultima oară acum cinci ani. Atunci scufundătorul Dragoș Popescu l-a fotografiat la cinci kilometri și jumătate în larg, în apropiere de epava din stațiunea Costinești.

În Marea Neagră trăiește o singură specie de rechin, aceasta fiind squalus acanthias, cunoscută și sub denumirea de „câinele de mare". Deși există, nu este motiv de îngrijorare, fiindcă potrivit specialiștilor trăiește doar în adâncuri.

Citește si: De ce specia de rechin Mako este atât de violentă?

Masculii rar depășesc 1,5 metri, iar femelele 1,7 metri, având între 6 și 14 kilograme. Tot despre acestă specie se știe că este cea mai fricoasă, iar de-a lungul anilor, în apele românești ale Mării Negre nu au fost raportate atacuri asupra oamenilor sau astfel de tragedii.

Citește si: Ce a pățit un român aflat pe o plajă din Grecia. Povestea ireală a turistului: ”O tornadă, fraților”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si