Anul școlar 2020-2021 ne bate la ușă. Părinții s-au mobilizat și au plecat în căutare de rechizite și haine pentru elevi. Conform unui studiu glami.ro, 84% dintre români vor achiziționa haine și rechizite pentru copii, în valoare de 500 până la 1.000 de lei. Pandemia cauzată de coronavirus are un mare impact asupra cumpărătorilor şi a magazinelor online.

Deși mai sunt doar două săptămâni până la începerea noului an școlar, atât părinții, copiii, cât și bunicii au dat buzna în magazine.

Pe lista de cumpărături se regăsesc: rechizite, haine şi accesorii, conform datelor oferite de studiu.

Am făcut calculul. Cât ajunge să plătească, de fapt, un părinte în schimbul rechizitelor și hainelor pentru noul an școlar

84% dintre părinţii români vor cumpăra lucruri pentru noul an şcolar 2020-2021, 51% dintre ei având un buget între 500 şi 1.000 lei. 15% dintre respondenţi se gândesc să investească un buget de 4 cifre, peste 1.000 lei, în cumpărăturile pentru acest an şcolar.

Ce vor cumpăra părinții pentru elevi

Cele mai populare categorii de produse sunt: rechizitele, hainele sport ;i uniformele. 69% vor cumpăra îmbrăcăminte sport, 55% pantofi sport, 51% materiale şi rechizite şcolare- în timp ce doar 33% se vor focusa asupra ghiozdanelor şi 18% asupra uniformelor.

 

rechizite și haine pentru noul an școlar
rechizite și haine pentru noul an școlar[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, conform statisticilor, după primele cazuri de Covid-19, românii au cumpărat halate de baie (+1600%), papuci flip-flops (+533%), papuci de casă (+313%), îmbrăcăminte pentru copii (+296%) şi lenjerie de noapte (+187%).

Citeste si: Caz incredibil în Galaţi: Ce a făcut un bărbat suspectat că ar fi fost infectat cu COVID-19

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: SUA pregătește cu pași repezi un vaccin anti-COVID-19

Citeste si: Nelu Tătaru, anunţ despre cazurile de reinfectare cu coronavirus din România

31% dintre români au cheltuit mai mult pe cumpărături online datorită carantinei.

19% dintre respondenţi au făcut prima lor achiziţie online de modă în lunile martie-aprilie 2020.

Citeste si: Logodnica lui Speak are probleme grave de sănătate: „Ochii au început să lăcrimeze foarte rău”

O altă statistică arată că 1 din 2 români sunt motivaţi să cumpere online produse de modă datorită reducerilor şi aproape jumătate dintre ei consideră livrarea gratuită ca fiind cel mai bun stimulent pentru a plasa o comandă online.

Așadar, cu sondajele prezentate mai sus putem da startul unui nou început de an școlar plin de reușite!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si